Давидович не заважатиме Лазаренку бути депутатом

Субота, 25 лютого 2006, 13:22

Голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович не бачить правових підстав для оскарження рішення про реєстрацію територіальною виборчою комісією лідера партії ВО "Громада" Павла Лазаренка кандидатом у депутати Дніпропетровської обласної ради.

Про це він заявив у суботу журналістам, передає УНІАН.

"Закон про вибори до місцевих рад містить інші критерії для претендентів у кандидати в депутати. Він не містить умови про обов'язкове проживання на території України впродовж п'яти останніх років. Норма парадоксальна, але вона є, і правових підстав для оскарження цього рішення немає", - сказав Давидович.

Голова ЦВК нагадав, що Центрвиборчком відмовив у реєстрації Лазаренку кандидатом у народні депутати України від Блоку Лазаренка на законній підставі.

"Законність рішення ЦВК підтвердив на початку Печерський районний суд міста Києва, потім Вищий адміністративний суд і Верховний Суд України", - відзначив Давидович.

В той же час, перший заступник голови партії "Громада" Юрій Філяк повідомив "Українській правді", що після оприлюднення міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком інформації про наявність у списку блоку осіб з непогашеними судимостями Блок Лазаренка сам подав до ЦВК рішення центральної ради блоку про виключення їх зі списку.

Він зазначив, що ці кандидати були засуджені умовно і не знали, що це вважається судимістю. Крім того, зазначив Філяк, вони знаходилися в непрохідній частині списку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...