Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин почув, що виборів не буде

Субота, 25 лютого 2006, 15:39

Спікер Володимир Литвин повідомив, що в українському политикумі активно циркулюють чутки про те, що парламентські вибори можуть не відбутися.

Про це він заявив, виступаючи перед представниками інтелігенції і членами молодіжного парламенту міста Коростеня в рамках робочої поїздки в Житомирську область.

Коментуючи подібні розмови, Литвин відзначив, що такі чутки виходять від тих політичних сил, які відчувають, що втрачають свої позиції.

При цьому він висловив упевненість, що в черговий раз за допомогою суду проблему виборів в Україні не можна буде вирішити. "Тому я вважаю, що вибори відбудуться", - заявив спікер.

Він також висловив думку, що сьогодні в парламенті можливі ситуативні коаліції при голосуванні за той чи інший законопроект.

При цьому Литвин назвав "кризою жанру" заяву представників "Наший України" про те, що в парламенті нібито підсилилася коаліція Литвин-Янукович-Тимошенко в зв'язку з подоланням вето президента на Закон "Про місто-герой Севастополь".

При цьому, за його словами, сьогодні необхідно аналізувати причини, чому у ВР наростають настрої, що не збігаються з позиціями президента й уряду. "Це буде більш ефективний шлях, ніж робити такого роду заяви", - відзначив Литвин.

За словами спікера, якщо аналізувати всі випадки, коли всі сили в парламенті консолідуються ситуативно по тому чи іншому питанню, то можна прийти до парадоксальних висновків.

При цьому Литвин навів приклад, коли в ході подолання вето президента на Закон "Про дітей війни" свої голоси за віддали фракції "Відродження", УНП і ПППУ. За його словами, тоді теж можна було сказати, що в парламенті створена ще одна більшість.

Литвин також висловив упевненість, що після парламентських виборів не буде підстав для розпуску парламенту.

"Щодо розпуску парламенту, це не більш, ніж балачки. У нас, на жаль, у політиків не вистачить сили волі і відповідальності за те, щоб прийняти таке рішення", - сказав він.

Литвин при цьому підкреслив, що для того, щоб розпустити парламент, необхідно мати правові підстави, "а їх немає".

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування