Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликав не голосувати за тих, хто проколював шини

Субота, 25 лютого 2006, 17:48

Президент Віктор Ющенко підписав указ про створення при президенті Громадської ради щодо забезпечення чесних виборів.

Як повідомив Ющенко у радіозверненні в суботу, Рада, головою якої призначено академіка Бориса Патона, здійснюватиме незалежний контроль за проведенням голосування та дотриманням прав виборців.

Ющенко нагадав про уроки попередніх виборів, коли опозиції відключали світло і проколювали шини, не пускали на телебачення і не давали залів для зустрічей.

"Вірю, що громадяни України вже не дозволять силам, що сповідують таку політику, знову прийти до влади", - сказав Ющенко.

"Рік тому ми разом продемонстрували, що українську владу обирають в Україні, а не в Брюсселі, Вашингтоні чи Москві", - зазначив президент.

Він наголосив, що "26 березня український народ обиратиме не прем’єра чи канцлера, а в першу чергу нову парламентську більшість".

За словами Ющенка, особливе занепокоєння в нього викликає норма щодо депутатської недоторканності.

"Сьогодні в країні існує каста недоторканних, у списках деяких політичних сил ховаються люди, в яких є проблеми з законом", - зазначив він.

Ющенко наголосив, що ще восени звернувся до Конституційного Суду з поданням про невідповідність цієї норми. "Не виключаю, що парламент не прийме присягу суддів, аби зберегти недоторканність депутатів місцевих рад", - сказав він.

Президент закликав громадян користуватися телефонами довіри у ЦВК, місцевих адміністраціях, правоохоронних органах, громадських організаціях, за якими можна буде повідомити про будь-яку спробу тиску чи махінацій.

Ющенко закликав також поставитися відповідально до місцевих виборів.

Він наголосив, що вимагає від ЦВК завершити процес формування дільниць і забезпечити роботу виборчих комісій, оскільки на сьогодні понад 12 тисяч місць у дільничних комісіях не заповнені.

"З особливими словами я звертаюся до всіх учасників виборчих перегонів. Вибори не повинні бути стихійним лихом для країни. Це – не війна компроматів і не час взаємних образ. Це перш за все чесне, відкрите змагання за голоси виборців. Це боротьба програм і ідей, а не бої без правил", - наголосив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування