Мороз хоче в коаліцію і пропонує нову ціну на газ

Неділя, 26 лютого 2006, 20:10

Лідер Соцпартії Олександр Мороз братиме участь у створенні коаліції у Верховній Раді, але тільки після виборів 26 березня.

"Я за те, щоб вони (коаліції) були створені", - сказав він у неділю в ефірі каналу НТН.

"Але коаліції створюються не на основі папірців, підписаних як пропагандистський матеріал. Треба програми пред’явити конкретні, взяти в основу підсумки виборів, сісти й домовитися потім", - уточнив Мороз.

"Тоді можна створити коаліцію. Я за таку коаліцію і буду цією проблемою займатися, але, підкреслюю, після виборів", - додав він.

Він також висловив думку, що газові домовленості між Україною й Росією ще можна скасувати. "Очевидно, можна (скасувати). Треба далі працювати над цією темою", - зазначив Мороз, відповідаючи на питання журналіста.

Водночас він закликав до діалогу з Росією на найвищому державному рівні. "Росіянам не вигідно руйнувати економіку України, тому що й вони від того постраждають", - додав Мороз.

Він висловив думку, що у випадку денонсування газових домовленостей потрібно не повертатися до старої ціни в 50 доларів за тисячу кубометрів газу, а "шукати проміжну ціну".

"Очевидно, доларів 20 якби менше було, це було б більш-менш нормально. Треба вибудувати такий коридор переходу на нову систему взаємин на грошовій основі років на чотири, паралельно вводячи всі заходи організаційно-технічні для зменшення витрат газу українською стороною", - пропонує Мороз.

"Треба ставити за вихідні дані таку ціну, яка б забезпечила нормальну рентабельність для основних споживачів газу. Це хімія, це металургія, це, звичайно, комунальна сфера, це виробництво цементу", - вважає він.

Мороз також висловив упевненість в тому, що ревізії політичної реформи після виборів не буде. "Ревізії політичної реформи змін до Конституції не буде. Хто б що не заявляв, які б аргументи не приводив... Повернення до диктатури ми не допустимо", - сказав лідер СПУ.

В той же час, він не виключив корекції в рамках прийнятих змін до Конституції. "Корекція може бути стосовно прискорення якихось перетворень. З приводу посилення функцій місцевого самоврядування, прав регіонів і т.д. Я думаю, що це цілком допустимо", - вважає Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування