Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перевірить, чи збрехав Луценко

Понеділок, 27 лютого 2006, 13:39

Президент Віктор Ющенко доручив прокуратурі Криму перевірити дійсність інформації про наявність серед кандидатів у депутати Верховної Ради Криму й місцеві органи самоврядування раніше судимих і амністованих осіб.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Криму, повідомляють Українські новини.

Прес-служба зазначила, що останнім часом у прокуратуру надходять численні звернення від партій, блоків та окремих кандидатів із приводу підтвердження або спростування інформації, оприлюдненої міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, про наявність у виборчих списках осіб, щодо яких порушувалися кримінальні справи, які притягувалися до кримінальної відповідальності або були засуджені.

Як сказано у повідомленні, за даними Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Криму, станом на 22 лютого серед кандидатів у депутати Ради Криму є 105 осіб, які мали конфлікт із законом.

Міліція вже перевірила всі 1 546 кандидатів у депутати.

Як відомо, раніше Луценко назвав поіменно кандидатів у депутати Верховної Ради Криму від 7 кримських організацій партій і блоків, які раніше були судимі й згодом амністовані.

За словами міністра, всі ці справи були порушені, перейшли до суду, суд ухвалив рішення або про позбавлення волі, або про інше покарання, або про амністію.

Зокрема, Луценко назвав у списку кримської організації партії "Союз" 14 осіб, у списку блоку "За Януковича" - 8, у списку блоку Юлії Тимошенко - 7, блоку Володимира Литвина - 7, блоку Куніцина - 7, "Нашої України" - 2 і блоку "НЕ ТАК!" - 1.

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Що зробить Єхануров заради Януковича

Як воюють з "Нашою Україною" у вотчині Януковича

Скільки і хто платить за рекламу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування