Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зробив Яценюка головним по Борисполю і сказав усіх помирити

Понеділок, 27 лютого 2006, 14:07

Президент Віктор Ющенко доручив створити спеціальну комісію, яка протягом двох тижнів має розібратися з проблемами навколо аеропорту "Бориспіль".

Таке рішення президент ухвалив у понеділок за підсумками наради в аеропорті "Бориспіль", призначивши головою спеціальної комісії міністра економіки Арсенія Яценюка, повідомляє УНІАН.

За словами Ющенка, робоча група має запропонувати шляхи виходу з конфліктної ситуації між Державним міжнародним аеропортом "Бориспіль", авіакомпанією "АероСвіт" та органами виконавчої влади.

Президент також зазначив, що мета цієї комісії – "сформувати логіку дій на найближчий час, спрямованих на врегулювання проблемних питань", які лежать в основі конфлікту між “Борисполем”, “АероСвітом” та Міністерством транспорту і зв’язку, включаючи і судові заходи, якщо вони будуть доцільними.

Як повідомила журналістам прес-секретар президента Ірина Геращенко після завершення наради, у підсумовуючому слові Ющенко наголосив, що держава має виробити "дуже чітку концепцію розвитку авіаційної сфери і "Борисполя" як однієї з її складових".

"Всі сторони наради зійшлися в головному – що треба уникати монополізації в наданні послуг, і з цього виходити у розвитку аеропорту "Бориспіль", - зазначила Геращенко.

Водночас вона додала, що "у кожної сторони своє бачення демонополізації".

Стосовно розв’язання проблеми із земельними ділянками на території аеропорту Геращенко сказала, що президент наголосив, що це питання має бути вирішене "в законному полі".

Відповідаючи на запитання, чи обговорювалося на нараді питання договору між аеропортом "Бориспіль" та "Юридичним комерційним агентством" щодо передачі прав управління, Геращенко відповіла, що це питання також обговорювалося і що цей договір стане предметом вивчення новоствореної комісії.

У нараді також брали участь дирекція ДМА, представники "АероСвіту", міністр транспорту та зв’язку Віктор Бондар, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, голова СБУ Ігор Дріжчаний, міністр економіки Яценюк, голова Київської облдержадміністрації Євген Жовтяк, представники Генпрокуратури та інші посадовці.

Як відомо, між аеропортом "Бориспіль" та авіакомпанією "АероСвіт" виник конфлікт через новий термінал, який будує в аеропорту авіакомпанії. Сторони наполягають на своєму праві володіння терміналом.

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Що зробить Єхануров заради Януковича

Як воюють з "Нашою Україною" у вотчині Януковича

Скільки і хто платить за рекламу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування