Кличко не був у гостях у Тимошенко - на відміну від Ющенка

Понеділок, 27 лютого 2006, 16:12

Лідер блоку Пора-ПРП Віталій Кличко виступає за скасування політреформи і вважає, що президент не повинен бути обмежений у повноваженнях.

"Особисто я думаю, що президент повинен мати повну силу влади і не повинен бути обмежений у повноваженнях. З одного боку, я боюся, що почнеться розтягування президентської вертикалі, з іншої - побоююся, що парламент і різні групи в ньому почнуть відстоювати свої інтереси", - сказав Кличко в інтерв'ю "Коммерсант-Власть".

При цьому Кличко відзначив, що, незважаючи на розбіжності в цій позиції між "Нашою Україною", Пора-ПРП, БЮТ і СПУ, сторони повинні знайти компроміс.

"Метою таких компромісів повинні бути не інтереси окремого політика, а інтереси країни, людей, які у ній живуть", - підкреслив він.

Кличко висловив упевненість, що помаранчева коаліція відновиться.

"Я упевнений, що демократичні сили, які сьогодні розколоті й окремо йдуть на вибори, знову об'єднаються. У них немає альтернативи, вони зроблять це після виборів - в парламенті", - сказав Кличко.

Кличко спростував тезу, що його популярність використовують для того, щоб потрапити в парламент.

"Так, Кличко один із найбільш упізнаваних. Але ж сьогодні вибори перетворилися не у вибори партій і блоків, це вибори особистісні - за кожною партією стоять люди. Тимошенко, Литвин, Мороз, Кличко. У даному випадку важко говорити про абстрактну назву блоку і уявляти людей", - пояснив він, відзначивши, що в нього спільні цінності з учасниками блоку.

На питання, чи є  в нього справжніі друзі серед політиків, Кличко процитував слова одного знайомого політика, який сказав, що "в політиці друзів не буває, бувають спільні інтереси".

"Хоча мене пов'язують теплі стосунки з багатьма політиками, навіть із представниками різних політичних сил", - додав він.

Кличко розповів, що бував у гостях у президента Ющенка, а в Юлії Тимошенко - ні, хоча вони знайомі.

Що стосується можливості приходу в політику його молодшого брата Володимира, то Віталій Кличко відзначив, що "Володимир ніколи не висловлював амбіцій, пов'язаних з політикою".

На питання, чи бачить він себе президентом, Кличко відповів: "Я бачу себе мером".

"Сподіваюся після виборів Україна одержить гідний парламент, буде гарний прем'єр-міністр, а в Києві - гарний мер", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування