Янукович підтримає Ющенка після виборів?

Вівторок, 28 лютого 2006, 09:37

Експерти з відомого видання "Економіст" прогнозують, що після березневих парламентських виборів буде створено більшість, яка підтримає політику реформ, проголошену президентом Ющенком.

Однак, як ідеться в аналізі "Економіст", "ця коаліція може бути нестійкою і ,можливо , навіть включатиме фракцію, очолювану Віктором Януковичем, котрий програв президентські вибори 2004 року".

Експерти цього видання припускають також прискорення реформ саме після виборів, однак зауважують, що ці перетворення "можуть супроводжуватися труднощами внутрішньополітичної боротьби і бідністю формулювання політичної стратегії".

У зв’язку з цим часопис звертає увагу на можливі спроби олігархічних груп безпосередньо взяти участь у формуванні уряду відразу після виборів, передає Радіо "Свобода".

Це, на їх думку, може призвести до політичної кризи у Верховній Раді, якщо та не створить проурядову більшість, і навіть, як зауважують західні експерти, до "дострокових парламентських виборів".

Фахівці з наукового центру згаданого європейського видання бачать одним із ключових пунктів майбутніх труднощів економічного і політичного розвитку України характер перебігу і можливі наслідки переговорів між пропрезидентською фракцією "Наша Україна" та Блоком Юлії Тимошенко.

Науковці з видання вказують на труднощі нинішніх контактів між згаданими силами і не виключають у зв’язку з цим входження до урядової коаліції після березня 2006 року Партії регіонів Віктора Януковича, що може призвести до певного послаблення темпів економічних реформ у порівнянні з очікуваними.

Експерти також дають досить рівний прогноз економічного розвитку України на 2006 – 2010 роки.

Вони вважають що труднощі з експортом українського металу і ціною на російський газ не будуть мати вирішального впливу на рівень зростання внутрішнього валового продукту і його середній поступ в Україні у вказаний період дорівнюватиме 5% щорічно.

На їх думку, політика Ющенка заклала значні поліпшення у макро-економічні показники держави, а це сприятиме вступу України до СОТ у 2006 році та припливу нових інвестицій в українську економіку.

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Що зробить Єхануров заради Януковича

Як воюють з "Нашою Україною" у вотчині Януковича

Скільки і хто платить за рекламу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування