Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські сусіди захистили її кишені

Вівторок, 28 лютого 2006, 09:44

Східноєвропейські країни Євросоюзу виступили проти подорожчання шенгенських віз, особливо для українців, молдован та білорусів.

Така заява прозвучала на засіданні міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє Радіо "Свобода"

Як відомо, раніше Франція внесла пропозицію збільшити вартість шенгенських віз майже вдвічі – з 35 до 60 євро через запровадження до них біометричних даних.

Зокрема Польща вважає, що подорожчання віз для в'їзду в країни ЄС зашкодить відносинам Євросоюзу з його сусідами, насамперед з Україною.

Однак Польща може погодитися на таку вартість, якщо будуть зроблені винятки, насамперед для студентів і науковців.

Водночас Нідерланди наполягають, що візи не повинні стати дорожчими тільки для тих сусідів Євросоюзу, які дозволять ЄС відправляти їм громадян своїх країн, що опинилися на території Євросоюзу нелегально.

Інші нові країни ЄС,так,і як Угорщина, Литва та Естонія пропонують не збільшувати вартість віз для громадян України, Молдови й Білорусі.

Міністри внутрішніх справ Євросоюзу планують вирішити питання щодо віз наприкінці квітня.

Як відомо, Україна та Європейський Союз досягли певного поступу в переговорах про полегшення візового режиму й реадмісію, але остаточний текст домовленостей так і не узгоджений

Про це повідомив заступник голови зовнішньополітичного відомства України Микола Маймескул після сьогоднішнього чергового кола переговорів у Брюсселі.

Раніше Україна сподівалася укласти ці домовленості до зустрічі Україна–ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яка має відбутися в Києві 3 березня.

"Ми, звичайно, ще обговорюємо це питання з Україною. Звичайно, ми будемо продовжувати дискусію, тому що ми не досягли остаточного рішення щодо українських друзів. Питання візи сьогодні було тільки заторкнуте, кілька країни Євросоюзу хотіли навіть збільшити вартість віз. Але ми не ухвалили жодного рішення щодо цього", - повідомила Комісар ЄС із зовнішніх відносин і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Що зробить Єхануров заради Януковича

Як воюють з "Нашою Україною" у вотчині Януковича

Скільки і хто платить за рекламу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування