ПУТІН ПЕРЕВІВ СТРІЛКИ РОСУКРЕНЕРГО НА ЮЩЕНКА

Вівторок, 7 лютого 2006, 17:27

Президент Росії Володимир Путін спростовує заяву президента Віктора Ющенка про те, що українська сторона не має стосунку до компанії РосУкрЕнерго, яка постачатиме російський газ в Україну.

У відповідь на репліку журналіста про те, що "Ющенко каже, що там (немає) жодного українця", Путін заявив:

"От ви у Ющенка і запитайте. Там 50% - "Газпрому", а 50% - української сторони".

НОВИНИ ТаблоID

За словами президента Росії, він сказав своєму українському колезі: "Будь ласка, ми будемо вітати, якщо ваші 50% будуть заведено прямо на "Нафтогаз України".

Однак, відзначив Путін, українська сторона цього не зробила. "Кого вони завели на ці 50% під вивіскою "Райффайзенбанку", я не знаю так само, як і ви. І "Газпрому" це невідомо. Повірте, на 100% вам говорю. Це українська частина. У них і запитуйте", - заявив він.

Крім того, за словами Путіна, пропозиція про те, щоб РосУкрЕнерго поставляло газ в Україну замість "Газпрому" надійшла від Києва.

"РосУкрЕнерго - це спільне російсько-українське підприємство, у якому російському партнерові належить 50%. Цей партнер - "Газпром". Хто є власником інших 50%, мені невідомо так само, як і вам", - сказав він в інтерв'ю іспанським ЗМІ, про що передає ICTV з посиланням на РІА "Новости".

Путін також назвав "шахрайством" ситуацію, що склалася в газовій сфері за останні 15 років.

"І "РосУкрЕнерго" зі своєю непрозорою 50-відсотковою українською частиною відпочиває", - відзначив Путін.

Як відомо, раніше прем’єр Юрій Єхануров заявляв, що на РосУкрЕнерго як посереднику у газовій угоді між НАК "Нафтогазом" та "Газпромом" наполягала російська сторона.

Водночас Ющенко заявляв, що в РосУкрЕнерго немає жодної української державної структури.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування