Кравчуку не подобається становище "серед тут і поміж там"

Середа, 1 березня 2006, 14:26

Опозиційний блок "Не Так!" завершив збір підписів щодо проведення Всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО та ЄЕП.

Про це повідомили лідери блоку Віктор Медведчук та Леонід Кравчук на прес-конференції у Києві у середу.

За словами Медведчука, 109 ініціативних груп зібрали 4 мільйони 664 тисячі 902 підписів в усіх регіонах України на підтримку референдуму (згідно з Конституцією, проведення референдуму можливе за ініціативи як мінімум 3 млн. громадян).

За його словами, на референдум винесено 2 питання: чи хочуть громадяни, щоб Україна вступила до НАТО і чи підтримують вони вступ до ЄЕП з Росією, Білоруссю та Казахстаном.

При цьому лідер СДПУ(о) вважає, що правова база для проведення референдуму повністю забезпечена і президент Віктор Ющенко "зобов’язаний призначити його проведення".

Зараз, за словами Медведчука, ЦВК створює базу отриманих документів і за законом зобов’язана передати дані президенту, після чого він має призначити дату проведення референдуму "не раніше, ніж через 3 і не пізніше, ніж через 4 місяці після їх отримання".

Він також сказав, що Блок не цікавився вартістю проведення референдуму. "Але в разі непроведення його, нас очікує значно більша шкода", - сказав Медведчук.

У свою чергу Кравчук вважає хибними дії влади, яка, "не спитавши народу, ухвалює рішення за народ" щодо вступу України до НАТО та невступу до ЄЕП.

"Саме дії влади призвели до того, що Україна в ЄЕП не діє, але не діє вона також і в ЄС", - сказав Кравчук, нагадавши нещодавні заяви віце-президента Єврокомісії щодо того, що найближчі 20 років Україна у ЄС не потрапить.

"Тепер Україна, як кажуть іронічно налаштовані люди, перебуває "серед тут і поміж там". Вона не в ЄС і не в ЄЕП", сказав Кравчук.

Коментуючи умови збору підписів, лідери Блоку поскаржилися на застосування владою адмінресурсу. Зокрема, вони повідомили, що з запланованих 150 ініціативних груп зареєстровано лише 109, а 47 відмовлено у реєстрації.

Українська правда

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування