Безсмертний не хоче народити щось криве

Середа, 1 березня 2006, 16:41

Керівник виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний виступає за те, щоб майбутня коаліція в парламенті "була максимально однорідною".

Про це він сказав під час дискусії із керівником центрального штабу БЮТ Олександром Турчиновим.

Він вважає, що вона має об’єднуватися навколо виконання програми президента України, і Ющенко має виступати як лідер коаліції. Безсмертний зазначив, що політичні сили мають згуртовуватися не тільки в рамках тих фракцій, які пройдуть в парламент, але і тих політичних сил, які не будуть представлені в парламенті.

Турчинов же висловив думку, що після парламентських виборів політичні сили зможуть швидко створити коаліцію та призначити членів уряду.

Безсмертний на це зазначив, що не даремно в народі кажуть, "що те, що швидко робиться, то кривим родиться".

Він вважає, що домовленості про створення коаліції необхідно було б досягти перед виборами, щоб цей процес пройшов набагато швидше. Він підкреслив, що "помаранчева коаліція – це адекватна відповідь на поточну ситуацію в Україні".

Та політична сила, яка набере найбільше голосів на парламентських виборах і увійде до коаліції демократичних сил, має запропонувати свою кандидатуру на посаду прем’єр-міністра України.

Турчинов у свою чергу погодився, що та політична сила, яка набере найбільше голосів виборців, має пропонувати свою кандидатуру. Він зазначив, що БЮТ не приховує, що пропонуватиме на посаду прем'єр-міністра кандидатуру Юлії Тимошенко.

Говорячи про можливість створення коаліції в новообраному парламенті, Турчинов зазначив, що не бачить в цій коаліції Партії регіонів та блоку "НЕ ТАК!". За його словами, їх "федеральні, антидержавні мотиви не співпадають з позицією БЮТ". Він зазначив, що може бути створена коаліція за участю "Нашої України", БЮТ та СПУ.

Турчинов при цьому наголосив, що на сьогодні існує розбіжність у позиціях між БЮТ та "Нашою Україною" в питаннях щодо невходження в коаліцію Партії регіонів.

Він також зазначив, що в угоді про коаліцію, яку пропонує "Наша Україна", відсутній пункт про відповідальність колишніх керівників України "за злочини", не йдеться про скасування газової угоди, а також немає питання про реприватизацію майна, яке було незаконно в держави вкрадено".

Турчинов зазначив, що БЮТ не бачить можливості щодо "єднання навколо якоїсь певної особистості, навіть якщо це президент України". За його словами, позиція БЮТ – "єднатися навколо України".

УНІАН

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...