Ющенко написав Бушу листа

Субота, 11 березня 2006, 10:01

Президент США Джордж Буш вважає Україну позитивним прикладом утвердження демократичних цінностей у світі.

"Україна є для Сполучених Штатів позитивним прикладом утвердження демократичних цінностей у світі", - заявив Буш у п’ятницю в ході зустрічі з міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком.

"Ми до цього часу пам’ятаємо вражаючі дні Помаранчевої революції у Києві, коли громадяни України відстояли свободу та демократію", - зазначив Буш.

Як повідомляє прес-служба українського МЗС, під час бесіди Буш і Тарасюк обговорили, зокрема, шляхи зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США у нових умовах, сприяння з боку США інтеграції України до євроатлантичних інституцій, економічне співробітництво двох держав, питання енергетичної безпеки.

Співрозмовники із задоволенням відзначили позитивну динаміку українсько-американських відносин та окреслили основні напрями їх подальшого розвитку.

У ході зустрічі Тарасюк передав лист президента України Віктора Ющенка Бушу, у якому Ющенко висловив вдячність президентові США за послідовну підтримку реформаторських кроків керівництва української держави.

Тарасюк відзначив важливу роль підтримки Сполученими Штатами внутрішніх реформ у нашій країні та досягнення її зовнішньополітичних цілей.

"Рішення Сполучених Штатів про скасування дії поправки Джексона-Веніка щодо України, як і укладення двостороннього Протоколу про доступ на ринки товарів та послуг і надання нашій державі статусу країни з ринковою економікою, є позитивним сигналом для всього українського суспільства, сигналом готовності обох країн до якісного поглиблення політичного та торговельно-економічного співробітництва", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування