Кінах провчить тих, хто забезпечує Україну газом

Субота, 11 березня 2006, 12:49

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах впевнений, що Україні необхідно навести порядок в сфері ліцензування видобутку корисних копалин, в тому числі й природного газу.

Про це він повідомив на зустрічі з підприємцями, промисловцями та представниками органів місцевого самоврядування в Луганську, повідомляє прес-служба РНБО.

Кінах зазначив, що протягом другої половини 2004 року в ході президентської кампанії видано сотні ліцензій за свідомо заниженими цінами та з порушенням вітчизняного законодавства.

Він поінформував, що на сьогодні проходить перевірка законності видачі відповідних ліцензій.

"Якщо перевірка засвідчить факт порушення закону або свідоме заниження її ринкової вартості, то така ліцензія повинна бути анульована", - зазначив він.

Він також висловив переконання, що інвестору, який виконує інвестиційні зобов’язання, працює над підвищенням конкурентноздатності підприємства, збільшенням кількості робочих місць та відрахувань до бюджету слід створити всі умови для подальшої діяльності.

Обговорюючи питання щодо приватизації стратегічного вітчизняного підприємства - Северодонецького об’єднання "Азот", Кінах відзначив, що воно є бюджетоутворюючим підприємством для Севердонецька.

Він також нагадав, що з приходом на об’єднання ефективного інвестора обсяг виробництва упродовж минулого року збільшився на 18%.

Секретар РНБО наголосив, що в проблемних питаннях приватизації слід керуватися, передовсім, принципом "не нашкодь".

Він висловив обурення тим, що й до сьогодні спостерігається підхід, "коли підприємство, що на межі банкрутства, зазвичай, знаходиться поза увагою, як тільки воно починає успішно працювати - одразу знаходяться чимало "липких" рук, охочих втрутитися в його діяльність".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...