Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко натякнув, що олігархом його зробила Тимошенко

Субота, 11 березня 2006, 12:59

Член "Нашої України" Петро Порошенко вважає цілком логічним те, що його прізвища не виявилося у списку найбагатших людей планети за результатами 2005 року, який щорічно складає американський журнал Forbes.

Виступаючи у п'ятницю на прес-конференції в Сімферополі, Порошенко відзначив, що із сумнівом ставиться до рейтингів.

"Не обговорюють прізвище Порошенка в рейтингах журналу Forbes, тому що до журналу Forbes, як до серйозного економічного аналітичного видання, існує довіра в економістів-професіоналів усього світу", - сказав Порошенко.

"Обговорюють іншу публікацію – у жовтій пресі Польщі, яка дивним образом збіглася з вересневим скандалом. Корені цієї публікації виростають з України", - відзначив він.

У цьому зв'язку екс-глава РНБО закликав журналістів, що брали участь у прес-конференції, розділяти жовту пресу "з відповідним рівнем довіри до цих ЗМІ" із "серйозними виданнями, що викликають довіру".

Як повідомлялося, за результатами 2005 року в список самих багатих людей планети за версією журналу Forbes потрапили три українських бізнесмени: власник компанії SCM Ринат Ахметов (451 місце з 1,7 млрд дол.), глава корпорації "Інтерпайп" Віктор Пінчук (645 місце, 1,2 млрд дол.) і глава ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергій Тарута (645-і місце, 1,2 млрд дол.).

У вересні 2005 року був опублікований рейтинг ста найбагатших людей Центральної і Східної Європи за 2005 рік за версією польського журналу Wprost, до якого потрапили сім українських бізнесменів. На 95-й позиції в цьому рейтингу виявився тодішній секретар РНБО Петро Порошенко, капітал якого поляки оцінили в 350 мільйонів доларів США.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування