"Наша Україна" думає, що Тимошенко плутає Україну з Ізраїлем

Субота, 11 березня 2006, 13:11

Навіть загроза розпуску парламенту не змусить Блок Юлії Тимошенко блокуватися з Партією регіонів.

Про це заявив керівник виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов у вечірньому ефірі телеканалу "ICTV".

"Якщо буде стояти вибір між блокуванням з "Регіонами" і розпуском парламенту, ми виберемо розпуск парламенту", - сказав він.

Наполягаючи на позиції БЮТ щодо того, що кандидатуру прем'єр-міністра повинна висувати політична сила, що набрала більшість голосів, Турчинов завірив, що БЮТ підтримає будь-якого кандидата від політичної сили в рамках "помаранчевої" коаліції, що одержала підтримку більшості виборців.

Також виступали в ефірі представники всіх політичних сил, що продовжують переговори про створення коаліції в майбутньому парламенті, "Наша Україна", блок "Пора-ПРП", блок Костенка-Плюща, Соціалістична партія України, заявили про те, що не будуть блокуватися з Партією регіонів.

Керівник виборчого штабу блоку "Пора-ПРП" Володимир Філенко привітав усіх потенційних партнерів з цією подією.

У той же час, у представників різних політичних сил виникала безліч проблемних питань, зокрема, представники "Нашої України" і блоку "Пора-ПРП" категорично не погоджувалися з тезою представників БЮТ про те, що майбутні вибори - це фактично вибори прем'єр-міністра.

Так, перший заступник голови центрального виконавчого комітету "Нашої України" Ігор Жданов підкреслив, що "ця інформація невірна як з юридичної точки зору, так і з погляду класичної політології".

"З юридичної точки зору, усім відомо, що 26 березня в Україні будуть проходити вибори у Верховну Раду", - підкреслив Жданов.

"З точки ж зору політології, прямі вибори прем'єра проводяться в державі Ізраїль. Напевно, Юлія Володимирівна переплутала Україну з Ізраїлем і зараз намагається переконати виборців у тому, що в нас вибирають прем'єра. Це абсолютно не так", - додав Жданов.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News