Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі судитимуться з "Нашою Україною" за 25 кадр із черепом

Субота, 11 березня 2006, 15:21

Партія регіонів заявляє про використання блоком "Наша Україна" забороненої технології 25-го кадру при показі в ефірі телеканалу УТ-1 фільму про передвиборну агітацію в Донецькій області "Загроза. Страшна правда".

Про це в суботу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив один з лідерів партії Тарас Чорновіл.

"Сьогодні, коли ми робили аналіз учорашнього відеофільму "Нашої України", спрямованого проти Партії регіонів, у певних моментах, коли зупинялися на розкадрування, наткнулися на факт використання в цьому ролику, так званого 25-го кадру, що заборонений законодавством України і за використання якого передбачена кримінальна відповідальність", - сказав Чорновіл.

За його словами, "аналіз робили виключно для пошуку там (у фільмі) неправдивих і недостовірних даних у відношенні кандидатів у депутати від Партії регіонів".

Чорновіл підкреслив, що "у першому ж епізоді було знайдено два випадки використання 25-го кадру". "Запис нами робився безпосередньо з ефіру на відеотехніку, тому якісь наші включення в ефірний варіант у принципі неможливі", - пояснив він.

Говорячи про те, які моменти були використані у фільмі в якості 25-го кадру, депутат пояснив, що "безпосередньо перед кадрами, де з'являється символіка Партії регіонів, з'являється білий спалах, що є психологічним ефектом".

Крім того, Чорновіл відзначив у фільмі "привернення уваги з дуже коротким звуковим сигналом, після якого на екрані з'являється перекошений, спеціально відредагований у страшному варіанті темно-синій людський череп".

Представник Партії регіонів підкреслив, що "під час демонстрації цього 25-го кадру зникає логотип "Нашої України", що йде по всьому фільму й демонструється там як політична реклама".

У зв'язку з цим, Чорновіл повідомив, що Партія регіонів "безумовно, вчинить певні юридичні дії, оскільки в даному випадку це є кримінальною відповідальністю".

"Ми заявляємо, що якщо такими бандитськими методами проти нас борються, то ми можемо собі тільки уявити, яким буде подальший розвиток подій безпосередньо в день виборів", - додав він.

У п'ятницю, 10 березня, у вечірньому ефірі Першого національного телеканала був показаний фільм "Загроза. Страшна правда". Блок "Наша Україна" анонсував фільм як стрічку про хід виборчої кампанії в Донецькій області, списку Партії регіонів і загрозу реваншу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...