Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пояснив Придністров'ю свою логіку

Субота, 11 березня 2006, 19:25

Президент Віктор Ющенко заявляє, що найближчими днями в Києві пройдуть переговори для врегулювання проблемних питань щодо розв’язання придністровського конфлікту.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом Литви Валдасом Адамкусом за підсумками їхніх двосторонніх переговорів у суботу в Києві.

"З питань, що мають потребу в проведенні додаткових консультацій, у найближчі дні будуть проведені переговори з придністровською стороною", - сказав Ющенко.

Він нагадав, що кілька місяців тому Україна запропонувала план врегулювання придністровського конфлікту, що має політичну й економічну складові.

"Ми розцінюємо ситуацію в Придністров’ї як політичний конфлікт", - підкреслив президент, відзначивши, що цій складової присвячена частина плану врегулювання придністровського конфлікту.

"Вся організація економічних зв'язків, митних процедур повинна проходити на основі міжнародних правил", - сказав Ющенко, відзначивши, що ці правила вимагають, щоб перетин українського або іншого кордону могло проходити на базі "документообігу і реєстрації, що ведеться в протилежній суверенній країні".

"Усі документи на перетині кордону повинні бути виписані суверенною територією", - підкреслив президент.

"Усі реєстраційні відносини, які ми впроваджуємо виключно для забезпечення прозорості перетину українського кордону відповідно до міжнародних вимог, жодним чином не впливають на організацію фінансових і бюджетних відносин у Придністров’ї", - сказав глава держави.

"На жаль, керівництво Придністров’я по-іншому прочитало цю позицію України і зайняло деструктивну позицію", - додав він.

Ющенко в той же час відзначив, що провів переговори з лідером Придністров’я Ігорем Смирновим і виклав у них "логіку і послідовність дій української сторони".

Ющенко відзначив, що за процесами в Придністров’ї спостерігають "десятки представників Європейського союзу", що оцінюють митні процедури, процедури надання послуг, пересування товарів і робочої сили.

До сьогоднішнього дня, за словами президента, від спостерігачів не було отримано жодного зауваження про порушення норм і міжнародних процедур.

"Я хотів би закликати придністровську сторону без спекуляцій і з розумінням поставитися до тих вимог, що виходять з комплексного плану політичного врегулювання конфлікту", - сказав президент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування