Президент Литви думає, що Україна потрібна Євросоюзу

Субота, 11 березня 2006, 19:44

Президент Віктор Ющенко впевнений в успішному проведенні другого самміту Співтовариства демократичного вибору, що пройде цього року в Литві.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Литви Валдасом Адамкусом за підсумками їхніх двосторонніх переговорів у суботу в Києві.

"Литва стає цього року місцем проведення Форуму Співтовариства демократичного вибору. Це буде другий успішний форум співтовариства", - відзначив Ющенко.

"Я впевнений, що ми підійдемо до конкретних ініціатив щодо формування і підтримки демократичних перетворень у Балто-Чорноморсько-Каспійського регіону", - підкреслив він.

Він також повідомив, що Україна і Литва мають намір відновити роботу Ради президентів двох країн.

"Також буде реалізований ряд міжнародних ініціатив, у тому числі проведення самміту ГУАМ у травні в Україні", - сказав президент, висловивши надію, що в цьому самміті візьме участь і литовська сторона.

У той же час, Адамкус заявив, що Литва буде продовжувати підтримувати Україну в її європейських і євроатлантичних устремліннях.

"Я хочу підтвердити, що Литва, яка вже включилася в міжнародні організації, хоче беззастережно бачити Україну поруч із собою в цих організаціях", - заявив він.

"Я хочу відзначити, що не тільки Литві, але і Європейському союзу теж потрібна участь України (у міжнародних організаціях)", - підкреслив Адамкус, при цьому додавши: "Думаю, що Україна йде цим шляхом, і ми зможемо вітати її з усіма її міжнародними зобов'язаннями".

Адамкус висловив також упевненість, що і Литва, і Україна зможуть зіграти "велику роль у збереженні світу і стабільності в регіоні".

У свою чергу Ющенко подякував литовській стороні за підтримку європейського вибору України і сприянню налагодження переговорів між Україною і НАТО.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News