Тимошенко хоче повернути "Криворіжсталь" назад

Неділя, 12 березня 2006, 17:38

Блок Юлії Тимошенко створить у новому парламенті слідчу комісію, щоб з’ясувати, куди ділися 25 мільярдів, отримані в результаті чесного продажу заводу "Криворіжсталь".

Про це Юлія Тимошенко повідомила у неділю на прес-конференції у Кривому Розі, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Гроші десь розсортували і в результаті країна нічого так і не отримала", - сказала вона.

Частину цих грошей Тимошенко хотіла би передати на розвиток міста Кривий Ріг, іншу частину – у пенсійний фонд для забезпечення справедливої виплати пенсій, решта коштів, за її словами, мала піти на виплати заощаджень "Ощадбанку".

Тимошенко також розповіла, що її уряд підготував "унікальний договір" про продаж підприємства, в якому було виписано дуже багато вимог щодо соціального та іншого забезпечення життєдіяльності заводу.

У договорі зазначено, що у разі порушення умов інвестором підприємство повернеться до державної власності, а договір буде розірвано.

"Раніше договір про продаж підприємства займав максимум пів сторінки. Навіть собачу будку продають з більшими умовами", - сказала вона.

Тимошенко пообіцяла жителям Кривого Рогу, що, де б вона не була після виборів – в уряді чи в опозиції, вона особисто простежить за тим, щоб "договір про купівлю "Криворіжсталі" був розірваний, якщо хоч одна літера з нього не буде виконуватися".

Також вона повідомила, що "зараз іде торгова блокада "Криворіжсталі" з боку родини колишнього президента та представників клану Донецької області".

Крім того, "нове керівництво заводу виробляє зараз тільки чавунні заготовки, а в договорі йшлося, що повинна обов’язково виготовлятися і сортова сталь", додала лідер БЮТ.

Вона пообіцяла відвідати підприємство та поспілкуватися із самими працівниками. "Ми не дамо новому власнику зробити "Криворіжсталь" сировинним придатком інших підприємств у Європі, якими він володіє", - додала Тимошенко.

Крім того, вона повідомила, що її уряд у разі перемоги підніме пенсії тим, хто має стаж роботи більше 30 років.

"Крім того, пенсії працівників гірничо-збагачувальних комбінатів будуть прирівняні до шахтарських, оскільки там умови праці не краще", - сказала Тимошенко.

Також вона відзначила, що у разі обрання її на посаду прем’єр-міністра, її уряд відновить першу та другу категорії пенсійних надбавок "за шкідливість".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування