Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російським журналістам "ввижаються" в Україні таємні в'язниці ЦРУ

Понеділок, 13 березня 2006, 09:37

Російський тележурналіст Аркадій Мамонтов стверджує, що на території України знаходилися таємні в'язниці ЦРУ США.

Про це він заявив у програмі Першого каналу "Спеціальний кореспондент", повідомляють РИА Новости.

За словами Мамонтова, 11 січня одна зі швейцарських газет опублікувала матеріал про таємні в'язниці ЦРУ в Східній Європі, в яких утримувалися в'язні з Іраку та Афганістану.

У публікації стверджується, що в перехоплених 15 листопада 2005 року переговорах посольство Єгипту в Лондоні "із власних джерел довідалося, що щодня 23 іранських і афганських громадянина допитуються на військовій базі поблизу румунського міста Констанція на узбережжі Чорного моря".

"Подібний центр допитів є в Україні, в Косово, в Македонії і Болгарії", - йдеться в документі.

У зв'язку з цим Мамонтов повідомив, що "ми, у свою чергу, стали перевіряти документи, що опинилися в нашому розпорядженні" і навів текст анонімного листа.

"Скандал, що виник у Європі, чомусь не торкнувся України. А в Україні теж була така ж в'язниця. З міркувань безпеки я не називаюся і навіть не повідомлю, відкіля я одержав основну інформацію. Скажу тільки, що практично з першоджерела", - йдеться в анонімному листі.

За словами автора листа, "19 липня начальник Генштабу ВР України Сергій Кириченко особисто доручив в. о. начальника військового гарнізону "Макаров-1" підполковнику Синяло Юрію Григоровичу підготувати на території гарнізону приміщення для утримання десяти ув'язнених і розквартирування десяти конвоїрів".

"Раніше, до 2004 року це була військова частина 1247, об'єкт С, база збереження ядерних боєприпасів. До кінця липня приміщення були готові. Проведено відповідний ремонт, заґратовано вікна, посилено двері", - повідомляє автор.

Як було показано в програмі, знімальна група Мамонтова побувала на місці.

Журналіст поговорив із представником фірми, що проводила ремонтні роботи на базі і з декількома військовослужбовцями, що розповіли про підземні сховища, що знаходяться на території бази, і проведені ремонтні роботи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування