Колесников розповість таємниці Піскуна про Луценка

Понеділок, 13 березня 2006, 10:29

Глава Донецької облради Борис Колесников на прес-конференції в понеділок може розповісти про роль державних осіб у його справі і списки кандидатів на арешт із числа опозиції.

Про це пише газета "Дело", посилаючись на свої джерела.

"Після семимісячної перерви Колесников має намір відповісти на масу питань по своїй справі. Оскільки це питання дотепер коментували всі, крім нього самого, зараз ми змушені констатувати: після провалу обвинувачення в суді справа знаходиться в стадії замовчування і приховування всіх його фальсифікаторів і спільників", — повідомила "Делу" прес-секретар Колесникова Олена Бондаренко.

За її словами, до останнього часу глава Донецької облради проходив активне лікування, оскільки після перебування під арештом в нього виникли серйозні проблеми із серцево-судинною системою.

За інформацією глави виборчого штабу Партії Регіонів Євгена Кушнарьова, Колесников буде говорити про роль в його справі низки посадових осіб.

"Він дещо відкриє те, що сьогодні нам відкривається усе більше. Святослав Піскун раніше заявляв про списки (кандидатів на арешт із числа представників опозиції), з якими бігав по генпрокуратурі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Отож, зараз у нас усе більше і більше інформації про те, як готувалися ці списки, ким і в яких кабінетах вони розглядалися, хто визначав, під яким соусом і кого заарештовувати в першу чергу", — сказав Кушнарьов.

Газета нагадує, що про існування так званих чорних списків неугодних новій влади політиків уперше заговорили донецькі ЗМІ в середині квітня минулого року.

Прес-служба Донецької облради тоді поширила інформацію про отримання з конфіденційних джерел списків 400 осіб — жителів Донецької області. Існування "чорних списків" після свого звільнення з посади генпрокурора підтвердив і Піскун (96-й номер списку Партії Регіонів).

Як сказало "Делу" джерело в МВС, "Генпрокуратура продовжує розслідування справи Колесникова. Усе, що проходило в судах, торкалося питання дозволу відпустити його на підписку про невиїзд, але не по суті самої справи".

Стосуючись питання "чорних списків", джерело сказало: "Ніяких "чорних списків" не було і немає. Є ряд справ, які стосуються відомих осіб, по яких слідство веде Генпрокуратура, а МВС виконує окремі доручення. "Чорні списки" були в Піскуна, усі ці справи він поклав під сукно і не давав ходу розслідуванню, у тому числі по Кушнарьову і Колесникову — у цьому причина затримання слідства".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News