Російські журналісти самі придумали таємні в'язниці ЦРУ в Україні?

Понеділок, 13 березня 2006, 11:31

У Міністерстві оборони категорично заперечують повідомлення, що в Україні, на території гарнізону "Макаров-11" Київської області, можливо, знаходилася таємна в'язниця ЦРУ для ув'язнених з Афганістану й Іраку.

"На території українського гарнізону ніколи не було і немає в'язниць, особливо для ув'язнених з Афганістану й Іраку", - повідомив керівник прес-служби Міноборони Андрій Лисенко в понеділок.

"Я розцінюю це повідомлення як дешевий і популістський трюк і спробу російського журналіста заробити дешевий авторитет", - сказав Лисенко.

Той факт, що російський телеканал послався на інформацію голови комітету з оборони і безпеки Верховної ради з фракції Компартії Георгія Крючкова, Лисенко ніяк не прокоментував і порадив звернутися з коментарями до самого Крючкова.

Сам же Крючков у понеділок повідомив, що в комітет поступив анонімний лист. У ньому повідомлялося, що на території України було створено спеціальне приміщення, куди з Вінниці привозили людей, які його будували.

У цьому документі, за словами Крючкова, також говорилося, що на території України сідали літаки, що доставляли людей, що утримувалися в цьому приміщенні.

"На моє звернення міністр оборони відповів, що це нісенітниця", - сказав Крючков.

За словами депутата, керівники Служби безпеки України повідомили йому також, що за визначений період над Україною пролітали літаки в загальній кількості шість тисяч, однак посадок в Україні вони не робили.

"Більше я жодних заяв не робив, і не приписуйте мені те, чого я не говорив", - сказав Крючков, коментуючи інформацію про те, що він особисто заявив про існування на території України таких в'язниць.

Відповідаючи на питання про те, чи можна гіпотетично припустити, що на території України все-таки існують такі в'язниці, депутат сказав: "У світі все може бути, але мені не хотілося б у це вірити".

Крючков відзначив необхідність досконально розібратися з цією ситуацією.

Раніше телеканал РТР у програмі "Спеціальне розслідування", посилаючись на Крючкова повідомив, що таємна в'язниця ЦРУ для ув'язнених з Афганістану й Іраку, можливо, знаходилася на території українського гарнізону "Макаров-11" Київської області (військова частина 1247).

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування