Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На вибори дадуть ще 100 мільйонів і додадуть деякі "вольності"

Понеділок, 13 березня 2006, 11:33

Верховна Рада планує додатково виділити 137 млн. на проведення виборчої кампанії 2006 року.

Про це йшла мова в понеділок на засіданні погоджувальної ради лідерів груп і фракцій парламенту.

Глава Верховної Ради Володимир Литвин підкреслив необхідність зробити все, щоб не було жодних підстав стверджувати, що в законодавстві залишилися пробіли, через які вибори не відбулися у певних регіонах або були сфальсифіковані.

Як повідомив перший віце-спікер Адам Мартинюк, у вівторок пропонується прийняти кілька рішень з цього питання, зокрема, внести зміни в державний бюджет 2006 року з метою збільшення оплати праці працівникам дільничних виборчих комісій і на забезпечення інших потреб.

За його словами, також пропонується ухвалити зміни в закон про вибори народних депутатів і в закон про вибори в місцеві органи влади, при цьому пропонується розділити ці зміни на кілька законопроектів.

У перший законопроект увійдуть пропозиції, які не викликають заперечень у фракцій і груп парламенту. Серед них – зобов'язання окружним виборчим комісіям доукомплектовувати дільничні виборчі комісії.

Пропонується встановити інший порядок ухвалення рішень дільничними комісіями.

Якщо відповідно до чинної редакції, засідання виборчкомів вважається правомочним, якщо на ньому присутні дві третини членів комісії і стільки ж голосує за ухвалення рішення, то змінами пропонується, щоб засідання ДВК було легітимним при наявності не менш половини членів комісії, а рішення приймалося двома третинами від присутніх.

Також пропонується дозволити членам ДВК голосувати на ділянках, де вони працюють, за умови обов'язкового виключення їх зі списків за місцем проживання.

Також у закон про місцеві вибори пропонується внести норму, якою дозволити комісіям ставити штамп "вибув" напроти прізвища кандидата, що знявся з реєстрації, замість того, щоб передруковувати всі бюлетені. А самі бюлетені пропонується дозволити друкувати не тільки на державних підприємствах.

Серед суперечливих норм, що будуть розглядатися окремо, – пропозиція дозволити виборцям у день голосування звертатися в суд з питання виправлення відомостей про них у списках виборців.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування