Литвин теж хоче в коаліцію і чекає на викид

Понеділок, 13 березня 2006, 13:50

Голова Верховної Ради, лідер Народної партії Володимир Литвин заявляє, що його політична сила у наступному складі парламенту не буде приєднуватись до будь-якої коаліції, а буде рівноправним учасником коаліції.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві, передає УНІАН.

Литвин зазначив, що хоче працювати у Верховній Раді, яка буде відповідати устремлінням і прагненням народу.

Він також заперечив інформацію, що його блок дуже багато коштів витратив на виборчу кампанію. "Ми витратили у межах законодавства, і це набагато менше, ніж дехто намагається показати", - заявив він.

Голова Верховної Ради вважає, що в останні дні перед виборами буде великий викид компромату. За словами Литвина, ще рано давати оцінки виборчій кампанії 2006 року, оскільки, якщо виходити із розмов і дій деяких політичних сил, то в останні дні "буде викид на всіх і вся".

Говорячи про виборче законодавство, Литвин зауважив, що закон виписано таким чином, що він не дає підстав для фальсифікації.

"Якщо вони (фальсифікації) будуть чинитись, то вони будуть за межами законодавства. Але це вже наше зобов’язання – Верховної Ради, президента, ЦВК і головним чином громадськості, спостерігачів, щоб не дати будь-яких підстав для фальсифікації", - заявив спікер.

Литвин зауважив, що усі розмови про можливі фальсифікації ведуться для того, щоб мати після виборів мотиви давати оцінки виборчому процесу. Він наголосив на необхідності виходити із конструктиву і прагнути вийти на позитивний результат.

Голова ВР розповів про плани парламенту передбачити у законодавстві проведення через ЗМІ навчань для членів виборчкомів, а також роз’яснити громадянам їх виборчі права і дії на виборчих дільницях.

Також Литвин нагадав про домовленість провести у вівторок голосування по внесенню змін до законів про вибори.

Зокрема, сказав він, погоджені питання будуть включені до одного законопроекту, а ті, які викликають заперечення, - до іншого.

До першого законопроекту потраплять зміни, за якими окружні виборчі комісії будуть зобов’язані доформовувати дільничні комісії.

Також зміниться чисельність присутніх на засіданні комісій для прийняття позитивного рішення. Членам ДВК буде дозволено голосувати за місцем роботи (на дільниці, а не за місцем проживання), а також планується дозволити друк бюлетенів не лише на державних підприємствах.

Крім того, Литвин нагадав, що планується виділити кошти для підвищення зарплати членам виборчкомів і кошти для "Укрпошти" для того, щоб її працівники рознесли запрошення виборцям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...