Придністров'я поведе Україну під суд

Понеділок, 13 березня 2006, 16:04

Придністровські підприємства мають намір пред'являти позови Україні.

Про це заявив заступник міністра промисловості невизнаної Придністровської республіки Юрій Ганін у понеділок у Тирасполі.

"У найближчі дні низка підприємств Придністров'я висуне позови до України в зв'язку зі збитками, які несе придністровський бізнес у результаті блокадних заходів українського уряду", – сказав Ганін.

За його словами, намір придністровських підприємців заперечити в судових інстанціях дії України пов'язані з тим, що "у даний час Україна порушує і своє, і міжнародне законодавство".

Ганін відзначив, що "ще рік тому саме українська влада говорила про те, що Київ не може не пропускати придністровські товари".

"Справа в тому, що відповідно до міжнародних норм і торговельних, і митних, – якщо вантаж надійшов на митну територію України, і на нього немає ніяких митних документів, він повинен бути оглянутий, замитнений і під певними гарантіями відправлений транзитом через Україну або по території усередині країни", - відзначив заступник міністра.

"Це положення законодавства зараз порушується", – підкреслив він.

Він висловив думку, що "рішення про застосування блокадних заходів щодо Придністров'я приймалося у вузькому колі зацікавлених осіб у Києві".

За його словами, одним з ініціаторів цих блокадних дій став спеціальний представник України по придністровському врегулюванню Дмитро Ткач.

Заступник міністра повідомив, що в Придністров'ї припинили роботу вже більше 10 підприємств, а більшість перейшли на скорочений робочий тиждень.

На всіх підприємствах склади затоварені продукцією, тому що позбавлені можливості її експортувати без реєстрації в Кишиневі і відповідного митного оформлення Молдавії.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування