Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче за два тижні змінити правила гри

Понеділок, 13 березня 2006, 17:45

Партія регіонів готує проект внесення змін до закону про вибори, які має намір внести до виборів у Верховну Раду.

Як повідомляє прес-служба партії, ці поправки направлені на усунення недоліків, що створюють можливості для фальсифікацій, які можуть призвести до позбавлення виборців прав голосу.

Так, Партія регіонів пропонує дозволити виборцям, чиї імена пропущені у виписці зі списку виборців, якщо їхня особистість не викликає сумнівів, бути включеним у список у день виборів безпосередньо дільничною виборчою комісією.

Серед поправок, запропонованих Партією регіонів, заходи для забезпечення формування дільничних виборчих комісій, щоб вони могли на законній підставі й ефективно проводити підготовку до виборів, голосування і підрахунок голосів, а також визначати їхні результати.

Також партія пропонує зменшити кількість членів виборчої комісії, присутність яких необхідна для створення кворуму, щоб дільничні виборчі комісії могли працювати на законній підставі й ефективно, навіть у тому випадку, якщо кілька членів комісії відсутні.

"І в такий спосіб дати відсіч спробам навмисно створити відсутність кворуму з метою визнати рішення комісії недійсними, включаючи рішення про результати голосування", - говориться в повідомленні.

Партія регіонів закликає всі політичні сили проголосувати за ці поправки в інтересах демократичних, чесних і прозорих виборів в Україні.

Як відзначається в повідомленні, партія "очікує, що після прийняття поправок до Закону про вибори в парламент президент невідкладно підпише його, щоб Україна 26 березня уникнула катастрофи".

"Партія регіонів звертається з закликом до міжнародного співтовариства схвалити всі запропоновані зміни, а також рішуче закликати уряд і самого президента підписати всі ці технічні поправки і визнати уряд відповідальним за проведення вільних і чесних виборів в Україні", - сказано в повідомленні.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування