ГЕНПРОКУРАТУРА ВІДКРИЛА СПРАВУ ЩОДО "ПРОСЛУШКИ"

Вівторок, 14 березня 2006, 09:18

Заступник генпрокурора Віталій Щьоткін підтвердив, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного прослуховування високопосадовців Службою Безпеки України.

"Згадану вами кримінальну справу дійсно було порушено ще 18 листопада 2005 року і зараз вона знаходиться у провадженні слідчих Генпрокуратури", - передає слова Щьоткіна видання "Сегодня".

"Конкретизувати не буду, скажу лише, що проводяться експертизи та інші слідчі дії", - додав він.

У свою чергу Генпрокуратура "з метою запобігання перекручення інформації і її використання всупереч інтересам слідства", проінформувала, що "зазначена кримінальна справа порушена в листопаді минулого року по фактах, виявленим СБУ під час перевірки одного з оперативних підрозділів Центрального управління".

Ці порушення мали місце в березні 2005 року і кваліфікуються як злочини, передбачені ст. 163 (порушення таємниці телефонних розмов) і ст. 424 (перевищення військовим службовцем влади або службових повноважень) КК України...", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Обвинувачення в даній кримінальній справі нікому не пред'являлося", - зазначається в заяві.

Генпрокуратура також застерігає від використання в особистих або політичних цілях матеріалів слідства щодо незаконного прослуховування працівниками СБУ телефонних розмов окремих посадових осіб і політиків.

Як відомо, раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв про незаконне прослуховування високопосадовців, здійснюване СБУ під керівництвом екс-глави цього відомства Олександра Турчинова.

Факт прослуховування підтвердив також екс-міністр юстиції, член "Нашої України" Роман Зварич.

Водночас Турчинов заперечує факт протизаконної "прослушки" і називає інформацію про це передвиборною провокацією влади проти Блоку Юлії Тимошенко.

Також Генпрокуратура повідомила про "надходження минулого тижня від СБУ матеріалів щодо аналогічних порушень, що "протягом тривалого часу мали місце в одному з регіональних управлінь СБУ".

За даними фактам прокуратура також порушила кримінальну справу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...