Єхануров сказав клікушам, що в них нічого не вийде

Вівторок, 14 березня 2006, 09:55

Прем’єр Юрій Єхануров вважає, що перше півріччя 2006 року пройде без криз.

Про це він заявив на конференції у вівторок, відповідаючи на прохання зробити економічний прогноз на наступний рік.

"Ми очікуємо не менше 6% зростання внутрішнього валового продукту. Два місяці показують нормальний початок - 1,5% зростання. Основні проблеми, які виникали протягом кількох місяців, вони пов’язані з сезонними речами – постачання газу, використання енергоресурсів", - сказав прем’єр.

"Думаю, перше півріччя Україна пройде спокійно: ми не плануємо жодних криз. Хоча там клікуши стоять і увесь час викликають (кризи), але воно все не виходить. Ви знаєте, все буде буденно, ми нормально спрацюємо, все буде спокійно", - наголосив Єхануров.

Що стосується приватизації, то прем’єр зазначив, що проблема полягає в тому, щоб "Фонд держмайна визначився, якою функцією він буде займатися".

Єхануров наголосив, що плани приватизації будуть відповідно до бюджету.

"ФДМ повинен визначитися зі своїми функціями, бо з тим обсягом робіт, який вони собі запланували, там має залишитись третина персоналу. Якщо вони цього не хочуть, то вони мають думати, як виконати державний бюджет", - зазначив прем’єр.

Він також повідомив, що зараз надходять "досить цікаві" пропозиції про підвищення капіталізації "Укртелекому".

"Зараз розглядаємо ще низку об’єктів. Це і "Луганськтепловоз", це і підприємства, по яких ведуться чвари, і треба думати, чи підписувати мирові угоди, чи це буде чітке рішення суду. Ще чистимо це поле. Бо, якщо візьмеш будь-який об’єкт на розгляд, зразу виникають якісь випади з боку політичних сил", - сказав прем’єр.

Він висловив сподівання, що квітень буде "хорошим періодом" для підготовки підприємств до приватизації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News