Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо "Наша Україна" піде в опозицію, то Тимошенко "не виживе"?

Вівторок, 14 березня 2006, 11:57

Будь-яка коаліція в майбутньому парламенті, окрім помаранчевої, не буде "життєздатна", вважає керівник виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний.

Таку думку він висловив в інтерв'ю виданню "Время новостей".

"Якщо союз Тимошенко-Янукович відбудеться, ми ("Наша Україна") готові бути в опозиції. Я не бачу в цьому ніякої трагедії з погляду демократії. Однак будь-яка інша коаліція, крім помаранчевої, навряд чи життєздатна", - зазначив Безсмертний.

Також він вважає, що створення парламентської більшості без участі "Нашої України" приведе до "перманентного конфлікту".

"Роль президентської партії буде ключовою. Наша задача - консолідувати суспільство навколо президента і виконання його програми, інакше погано структурована влада не буде вилазити з нескінченних криз", - пояснив Безсмертний.

За його словами, БЮТ і "Наша Україна" "не можуть домовитися про коаліцію через два принципові моменти".

"Ми хочемо поновлення помаранчевої коаліції і визнання її лідером Віктора Ющенка. Це дозволить співпрацювати з президентом у питаннях кадрової політики, особливо при виправленні помилок політичної реформи", - пояснив Безсмертний.

"Але БЮТ категорично проти відновлення помаранчевої коаліції, цей блок пропонує сформувати якийсь "демократичний альянс", за рамки якого будуть винесені президент і його програма", - додав він.

За словами Безсмертного, "вимоги БЮТ пов'язані з емоційним станом Тимошенко, обумовленим її вересневою відставкою з посади прем'єра". "Юлію Володимирівну мучать президентські амбіції", - додав він.

"Хоча Тимошенко побудувала свою кампанію на критиці команди Ющенка, вона не зможе ігнорувати очікування людей, пов'язані з відновленням помаранчевої коаліції і продовженням демократичних реформ", - заявив Безсмертний.

Також він висловив переконання, що "до або після виборів угоду про помаранчеву коаліцію буде підписано".

На питання про вимогу БЮТ розірвати газові угоди з Росією, як умову входження в коаліцію, Безсмертний відповів: "Питання по газу вирішуються на переговорах, а не на виборах".

"Зрозуміло, що є моменти, що не влаштовують і російську, і українську сторони. У проекті договору про помаранчеву коаліцію буде пункт про повернення до переговорного процесу після обрання нового уряду", - зазначив він.

"Крапка в переговорах не поставлена, БЮТ з цим погодився", - додав керівник виборчої кампанії блоку "Наша Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування