Ющенко думає, що Янукович не може з ним інтелектуально змагатися

Вівторок, 14 березня 2006, 12:02

Президент Віктор Ющенко вважає, що опозиція не має програми, яка б могла змагатися із владною.

Про це він заявив на розширеній конференції у вівторок.

Він також назвав нинішню парламентську кампанію нецікавою.

"Як на мою думку, виборча кампанія на сьогоднішній день не є динамічною. Вона є нецікавою з точки зору змагання програм, позначена примітивізмом, легкими авантюрами, чорним піаром. Мені це нецікаво", - сказав президент.

За словами Ющенка, "опозиція не має тієї програми, яка б могла інтелектуально змагатися з владою".

"Є такі маленькі щіпочки, мене дивує (я не називатиму прізвища, щоб мене не звинувачували у втручанні у виборчу кампанію), що люди з минулої влади смакують ВВП у 12%, але ніхто не може пояснити, якщо таке прекрасне було життя, чому лише 1,5% цих коштів прийшло до бюджету", - зазначив президент.

Ющенко також закликав до змагання ідей і програм, "дабы дурь всех была видна".

Президент також ще раз наголосив, що завданням влади є проведення чесних виборів. При цьому він відзначив успіхи нової влади порівняно з виборами 2004 року.

"Я не ідеалізую (цю виборчу кампанію). Я можу послатися на висновки комітету виборців, громадського комітету при президенті, я читатиму матеріал будь-якої сторони, але сьогодні я не отримав жодного негативного матеріалу від громадських організацій відносно глибоких порушень виборчого процесу, і це мене тішить", - зазначив президент.

Водночас президент відзначив ситуацію з неукомплектуванням виборчих дільниць. На думку Ющенка, це пов’язано з тим, що люди усвідомили свою відповідальність за роботу в них і не хочуть "просто виконувати партійне завдання".

Водночас президент скептично відгукнувся про ідею Партії регіонів, яка у вівторок пікетує парламент, вносити зміни до списків виборців у день виборів.

"Ця сила добивається одного - в день виборів міняти списки виборців. Ну, такого немає навіть в недемократичних країнах, не те, що в демократичних. Якщо ми штампуватимемо списки рішенням судів – це неправильний підхід, але я розумію, для чого це робиться. Це робиться для того, щоб отримати право апелювати по тих дільницях, де хоча б дві людини не голосували,... щоб сказати, що вибори недійсні", - зазначив Ющенко.

У той же час він закликав громадян за ті дні, що залишилися до виборів, прийти на дільниці і перевірити себе у списках виборців.

"Я оптимістично дивлюся на підготовку до виборів", - сказав президент.


Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News