Прапор Януковича обмазали лайном

Вівторок, 14 березня 2006, 16:16

Комітет виборців України виявив, що в одній із київських квартир прописано 94 особи.

Квартира знаходиться на вулиці Виборзькій, 87, повідомляє КВУ у своєму звіті за останні два тижні передвиборчої кампанії.

У Вінницькій області "державний та партійний прапори Партії регіонів було обмазано лайном. На дверях було зроблено напис, із закликом, який можна кваліфікувати як розпалення національної ворожнечі", - йдеться у звіті.

У той же час у Дніпропетровській області "28 лютого четверо молодиків скоїли напад на два агітаційні намети партії "Народний Союз "Наша Україна", розташовані неподалік від центрального ринку "Озерка".

За словами керівника Дніпропетровської міської організації партії Олександра Доброгорського, нападники зламали намети, знищили агітаційну літературу, яка там була, та зникли з місця події.

Також 28 лютого кандидат за списком Партії регіонів Микола Азаров спровокував сутичку між прихильниками Партії регіонів та "Нашої України" у Свердловську.

Під час зустрічі з виборцями Азаров назвав розвішені при в'їзді і по самому місту помаранчеві стрічки "нахабством" ющенківців у Свердловську.

Після цього прибічники "регіоналів" напали на намет НУ, що був розташований поруч зі входом в ПК. Наряд міліції, що знаходився поруч, на ситуацію не реагував, проте швидко приїхав наряд ППС.

У той же час в Івано-Франківську невідомі "волонтери" на вічевому майдані розповсюджували друкований "незалежний аналітичний тижневик "Таємне очевидне" з відвертим антиБЮТівським ухилом, видаючи його за газету соціалістів.

"Івано-Франківський обласний виборчий штаб СПУ відмежовується від розповсюдження цього друкованого листка. Справжні автори цієї провокації невідомі", - зазначається у звіті.

За даними КВУ, у Дніпропетровській області невід'ємною рисою виборчої кампанії залишається використання брудних виборчих технологій.

В окремих областях почали працювати "гарячі лінії" для виборців. Однак ці дії, як правило, носять формальний характер і мало впливають на процес підготовки до виборів, зауважується у звіті КВУ.

"Однією з причин є те, що місцеві адміністрації не мають змоги реально вплинути на органи місцевого самоврядування, які відіграють головну роль у процесі матеріально-технічного та інформаційного забезпечення виборів", - пояснює КВУ.

Також, за даними КВУ, продовжує зростати кількість випадків втручання адміністративного ресурсу, проте використання адміністративних важелів впливу на хід виборчої кампанії залишається несистемним і диференційованим.

Тобто використовується на користь багатьох суб'єктів виборчого процесу, тому не створює вирішального впливу на хід виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування