Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін думає, що Ющенко і Тимошенко дотакались

Середа, 15 березня 2006, 10:00

Посол Росії в Києві Віктор Чорномирдін упевнений, що українська сторона розрахується за надлишки російського газу, що вона перебрала на початку року всупереч досягнутим раніше домовленостям.

"Я б сказав (українці ) - перебирають (російський газ). "Крадуть" - слово негарне. І за це потім, природно, заплатять", - сказав Чорномирдін в інтерв'ю газеті "Аргументи і факти", опублікованому в середу.

При цьому він вважає надуманими обвинувачення в "енергетичному шантажі", що пролунали на адресу Москви з Києва: "Що стосується обвинувачень у шантажі, то для нас паливні постачання за контрактами - величезна бюджетна складова. Чого нам комусь загрожувати?"

На думку посла, недавні конфлікти між двома країнами навколо постачань газу і Чорноморського флоту обумовлені майбутніми парламентськими виборами і подібні проблеми будуть виникати "доти, поки українська влада остаточно не сформується".

"А то через низку виборів, політичних баталій до рішення насущних проблем у неї (української влади) просто руки не доходять", - сказав Чорномирдін.

У цьому зв'язку він згадав "газовий конфлікт".

"Москва заздалегідь попередила Київ, що з урахуванням світових цін газ буде коштувати дорожче. Українська сторона це попередження проігнорувала. Я особисто і (президента) Віктора Ющенка, і тодішнього прем'єра Юлію Тимошенко закликав вирішити газову проблему з Москвою. Вони усі говорили: так, так. Але усім не до того було. От і "дотакались", - відзначив посол.

Крім того, він засудив недавнє захоплення українською стороною російських маяків у Криму. "Погано це, звичайно, - маяки захоплювати. Такі проблеми наскоками не вирішиш. Поспішати не треба. Можу точно сказати -наш флот буде базуватися в Севастополі до 2017 року", - підкреслив Чорномирдін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування