Литвин страждає через образу. Він втратив спокій і сон

Середа, 15 березня 2006, 10:01

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що заяви члена Соцпартії Миколи Рудьковського про його причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе нанесли йому серйозний моральний збиток.

Про це "Комсомольській правді в Україні" розповів офіційний представник Литвина - адвокат Валерій Цильвик, продемонструвавши заяву спікера, яку він подавав до суду.

"З огляду на глибину страждань, які мені спричинили заяви відповідача (я надовго втратив спокій, нормальний сон і дуже важко переношу незаслужену образу, у результаті чого в мене погіршився стан здоров'я), я мав скористатися своїм правом, передбаченим статтею 280 Цивільного кодексу України, і зажадати компенсацію морального збитку", - сказано в заяві, процитованій Цильвиком.

"Але я не хочу давати привід будь-кому запідозрити мене в бажанні збагатитися. Тому не піднімаю фінансове питання", - написав також Литвин.

Адвокат також розповів, що Рудьковський неодноразово ігнорував засідання суду за позовом Литвина.

"Романчука і Квицинську (представників Рудьковського) ми побачили лише 7 лютого 2006 року, і вони раптом надали суду клопотання про передачу справи до суду міста Чернігова. Як з'ясувалося, їхній клієнт виписався з Києва і зареєструвався за місцем проживання в Чернігові", - розповів він.

"За словами захисників, він мав намір балотуватися на посаду мера Чернігова. Як доказ своїх слів вони надали ксерокопії документа про реєстрацію в кандидати і паспорт Рудьковського", - додав адвокат.

За його словами, Рудьковський і його захисники навмисно не хотіли брати участь у судовому процесі.

Цильвик нагадав, що суд зобов'язав Рудьковського відшкодувати спікеру моральний збиток у розмірі 1 гривні і привселюдно вибачитися перед головою Верховної Ради на найближчому засіданні парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News