Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров зібрався переходити на вугілля й уран

Середа, 15 березня 2006, 14:11

Кабінет Міністрів затвердив енергетичну стратегію до 2030 року.

Про це повідомив міністр палива й енергетики Іван Плачков з посиланням на ухвалене Кабміном рішення на засіданні в середу, передає Обком з посиланням на "Українські новини".

Енергетична стратегія спрямована на виконання 3 задач: зменшення енергоємності економіки, посилення енергетичної незалежності країни і забезпечення надійного енергопостачання споживачів.

Стратегія передбачає зменшення енергоємності економіки за рахунок структурних і технологічних змін у промисловості.

Стратегія також передбачає збільшення обсягу виробництва електроенергії за рахунок атомних і теплових електростанцій, що використовують вітчизняне паливо – уран і вугілля.

Згідно зі стратегією будуть розроблені програми продовження терміну експлуатації атомних енергоблоків на 12-15 років, будівництва нових потужностей, розвитку атомно-промислового комплексу (збільшення видобутку урану і виробництва уранового концентрату, виробництво елементів ядерного палива).

Передбачається також збільшення обсягів видобутку вугілля, проведення реконструкції і модернізації теплових електростанцій, зменшення споживання газу з 76 млрд. куб. м на рік до 50 млрд. куб. м на рік і збільшення власного видобутку газу з 20 до 30 млрд. куб. м на рік до 2030 року.

Стратегія передбачає створення стратегічного запасу світлих нафтопродуктів і інтеграцію української енергетичної системи в європейську (збільшення експортного потенціалу).

Як відомо, Міністерство палива й енергетики має намір 20 березня представити допрацьований проект енергетичної стратегії до 2030 року.

Енергетична стратегія містить у собі заходи щодо використання нетрадиційних відновлюваних джерел енергії, а також способи впровадження механізму стимулювання енергозберігаючих технологій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування