Пинзеник здогадується, куди дівалися гроші за Януковича

Середа, 15 березня 2006, 14:31

Міністр фінансів Віктор Пинзеник прогнозує суттєве зростання показника валового внутрішнього продукту в березні 2006 року відповідно до березня минулого року.

Про це він заявив у середу журналістам, повідомляє УНІАН.

Свою позицію міністр пояснив тим, що у березні прогнозується різке падіння темпів зростання імпорту, а як наслідок - зростання показника ВВП.

"ВВП включає виробництво плюс експорт і мінус імпорт. В березні п. р. різко впадуть темпи росту імпорту, тому що в січні-лютому минулого року був "провал", тобто майже повністю йшла контрабанда, а з березня почалась легалізація", - сказав Пинзеник.

Таким чином, підкреслив міністр, при підрахунку показника зростання імпорту за січень-лютий 2006 року, в порівнянні з показником за відповідний період 2005 року, база відліку була заниженою.

"Відбувається розчищення статистичної бази від тих маніпуляцій, які були", - сказав Пинзеник.

Міністр відкинув припущення про можливий податковий тиск на бізнес, про що може свідчити значне збільшення обсягів податкових надходжень при падінні темпів зростання ВВП у 2005 році.

Так, зростання ВВП у 2004 році становило 12,1%, а у 2005 р. - 2,4%, однак доходи загального фонду державного бюджету у 2004 році зросли на 23%, а в 2005 р. - 63%.

"Я би задав інше запитання - а де були доходи 2004 року, куди вони поділись? Ми здогадуємось", - сказав Пинзеник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News