Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В парламент таки пройдуть 6?

Середа, 15 березня 2006, 17:52

На думку більшості експертів до Верховної Ради пройдуть 6 партій та блоків: Партія регіонів, "Наша Україна", БЮТ, СПУ, КПУ та блок Литвина.

Про це свідчать результати експертного опитування українських журналістів, політологів і соціологів, проведеного "Демініціативами".

Окрім того, менше половини експертів вважають, що 3% бар’єр зможуть здолати Громадський блок "Пора-ПРП" (46 голосів) і Блок Наталії Вітренко "Народна опозиція" (34 голоси).

Також по 13 експертів вказали на Український Народний Блок Костенка і Плюща та Опозиційний блок "Не так!", 3 експерти — Селянську партію України, по 1 — Всеукраїнське об’єднання "Свобода", Партію екологічного порятунку "Еко+25%", Партію "Трудова Україна" та Партію "Віче".

Більшість експертів зійшлися на тому, що головне, що потрібно партії (блоку) для успіху на виборах — це наявність відомих лідерів (59 голосів), а також фінансові можливості (48 голосів).

Далі за рівнем значущості, на думку експертів, йдуть успішна попередня діяльність (23 голоси), доступ до ЗМІ (21 голос) та наявність кваліфікованої команди (17 голосів).

Наявність доброї виборчої програми не надто важить в очах експертів (цей чинник зазначили лише 9 експертів), і зовсім неістотними для перемоги є великий адміністративний ресурс (на його значення вказав лише 1 експерт) та застосування брудних методів до суперників (не вказав ніхто).

Окрім цього, експерти вказали ще на низку чинників, що впливають на досягнення перемоги на виборах: відсутність олігархів і криміналітету в списках; для опозиції — крах "владної партії"; відповідність образу партії усталеним стереотипам виборців, суспільним настроям та очікуванням; "кредитна історія" партії.

Також серед важливим чинником експерти відзначили розкрученість партійного бренду; достатній за обсягом потенційний електорат і співпрацю з громадськими організаціями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування