Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нашої України" публічний ресурс, а у Януковича - важливий

Середа, 15 березня 2006, 18:28

Найкращу виборчу програму у цій парламентській кампанії мають Блок "Наша Україна" та Соцпартія, а найкращі фінансові можливості — Партія регіонів.

Такі результати експертного опитування 95 українських журналістів, політологів і соціологів, проведеного "Демініціативами" 24 лютого — 7 березня 2006.

У номінації "найкраща виборча програма" експерти віддали перевагу Блоку "Наша Україна" (20 голосів) та Соціалістичній партії України (20 голосів), говориться в прес-релізі.

Далі за рівнем набраних голосів ідуть: БЮТ (15 голосів), Партія регіонів та Партія "Віче"(по 13 голосів), "Пора-ПРП" (12 голосів), Народний блок Литвина (10 голосів), Блок Костенка і Плюща (6 голосів).

19 експертів вважають, що гарних виборчих програм не має жодна з партій та блоків, чи принаймні вони таких не знають.

Щодо фінансових можливостей, перевага Партії регіонів, на думку експертів, є безумовною (83 голоси). Друге місце за фінансовими можливостями експерти відвели Блоку "Наша Україна" (46 голосів), третє — блоку Литвина (20 голосів).

За наявністю відомих лідерів у явних "лідерах" виявилися два учасники виборчих перегонів: Партія Регіонів (68 голосів) та БЮТ (63 голоси).

Окрім того, були названі блок "Наша Україна" (28 голосів), Соцпартія (9 голосів), блок Литвина (5 голосів), блок "Не так!" (4 голоси), блок "Пора-ПРП" та блок Костенка і Плюща (по 1 голосу).

Серед політичних сил, які володіють найбільшим адміністративним ресурсом, "лідерами" було визнано Блок "Наша Україна" (75 голосів), Партію регіонів (58 голосів) і блок Литвина (20 голосів).

У коментарях до цього питання експерти зазначали, що адмінресурс на цих виборах розосереджений насамперед географічно: "Блок "Наша Україна" – але скоріше формально, ніж реально. Скоріше це публічний ресурс". "Партія регіонів на Сході, "Наша Україна" на Заході"; "Партія регіонів — локальний, але важливий адмінресурс";

За успішністю попередньої діяльності більшість експертів (38 голосів) віддали перевагу Блоку "Наша Україна". Наступними за рівнем успішності йдуть, згідно з думкою експертів СПУ (26 голосів), Партія регіонів (23 голоси), БЮТ (23 голоси).

Значна частина експертів (12 голосів) вважає, що жодна з партій та блоків не мають досвіду успішної попередньої діяльності.

Щодо наявності найбільш кваліфікованої команди майже однакові голоси набрали три політичні сили: Партія регіонів (27 голосів), Блок "Наша Україна (25 голосів) і Блок Юлії Тимошенко (25 голосів).

Експерти не були одностайні у визначенні тих політичних сил, що під час виборів найбільше використовують брудні методи до суперників. На їх думку, найчастіше застосовують брудні методи у виборчій кампанії — Блок Юлії Тимошенко, Партія регіонів, Блок Наталії Вітренко "Народна опозиція", Опозиційний блок "Не Так!" і Блок "Наша Україна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...