Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть росіянам видна антиукраїнська істерія на їх ТБ

Середа, 15 березня 2006, 19:37

В ефірі двох російських держканалів, "Першого" і "Росії", минулого тижня з новою силою запрацювала пропагандистська машина, націлена на Україну.

Про це в середу пише російська газета "Комерсант".

"Оскільки російська влада змиритися зі своєю політичною поразкою в Україні так і не змогли, телевізійне "покусування" курсу пана Ющенка продовжувалося в інформаційних і підсумкових програмах "Першого" і "Росії" протягом усього цього часу", - відзначає видання.

"Але в минулі вихідні, можливо, Кремль дав більш виразне відмахування передвиборної кампанії проти "помаранчевих" у підсумкових телевізійних програмах", - пише газета.

Видання наводить приклад зняття інтерв'ю з президентом Віктором Ющенком з ефіру на телеканалі "Росія". За словами джерела в керівництві компанії, причиною цього стала його "зайва політизованість" і те, що інтерв'ю також нагадувало "агітаційний ролик".

У керівництві ВГТРК повідомили, що поставлять інтерв'ю в перший тиждень після виборів в Україні на початку квітня.

На питання, стали б з ефіру "Росії", наприклад, напередодні виборів у Німеччині знімати інтерв'ю канцлера Ангели Меркель, один з керівників компанії відповів, що це "зовсім різні історії, оскільки в нас з Україною, так само як і з Білорусією, один інформаційний простір".

Видання також згадує репортаж Аркадія Мамонтова з циклу "Спеціальний кореспондент", показаний каналом "Росія" у минулу неділю, про нібито існуючі в Україні таємні в'язниці ЦРУ.

"У цьому репортажі немає жодного факту, жодного реального свідка, а усі твердження про те, що на території України знаходилися в'язниці для полонених ЦРУ, базуються на даних анонімного листа, домислах і фантазіях автора фільму і невиразних свідченнях випадкових людей, так ще з погано записаними й обрізаними синхронами", - пише газета.

Також видання наводить програму "Воскресное'Время'" на "Першому" про майбутні українські вибори, яку ведучий випередив коментарем, про те, що політика в Україні робиться "на суміші ненависті і боягузтва".

На думку автора програми, через два тижні в Україні "наступить момент істини для помаранчевої коаліції, що перемогла на президентських виборах з великим скандалом".

У самому сюжеті говорилося про "утиск російської мови в Криму, переписуванні української історії, у якій немає місця Росії, і все частіше звучна антиросійська риторика".

Основною темою була " прозахідна політика Віктора Ющенко", головним проявом якої було названо введення Україною нових митних правил для Придністров'я. Газета відзначає, що їх в ефірі "Першого каналу" називають "придністровською блокадою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування