Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Референдуму не буде, бо депутати не прийшли на роботу

Четвер, 16 березня 2006, 11:07

Референдум з питання про надання російській мові статусу другої державної в Криму не відбудеться.

Як повідомляє ICTV, позачергова сесія кримського парламенту, де мали розглянути можливість передачі цих обов’язків місцевому виборчкому, не відбулась.

Причина в тому, що депутати Криму не встигли сформувати спеціальны комісії для проведення мовного референдуму.

Напередодні парламент автономії планував зібратися, щоб або підтвердити свою постанову щодо референдуму, або скасувати її. Проте, в останній момент з’ясувалося, що більшість депутатів не збираються цього дня виходити на роботу. Позачергова сесія не відбулась через відсутність кворуму.

Центрвиборчком Криму мав ухвалити рішення на свій розсуд і вирішив пристати на позицію Києва.

"ЦВК на своєму засіданні розглянула наше звертання і прийняла роз'яснення, що є обов'язковим для виконання виборчої комісії АРК. Питання референдуму, мені здається, уже сьогодні розв'язалось тим, що дільничні комісії не були утворені відповідно до закону про всеукраїнський місцевий референдум", - сказав голова виборчої комісії Криму Олексій Кондратенко.

Позачергову сесію ініціювала президія ВР Криму на чолі з віце-спікером Василем Кисельовим. Біло-блакитні кримські депутати не згодні з постановою ЦВК, яка твердить, що поєднання виборів і референдуму суперечить Конституції.

"Давидович заявив, вибачите, не знаю, відкіля він узяв. Виборча комісія України, по суті, дала конституційний висновок, чого вона не має право робити", - запевняє Кисельов.

Ініціатори проведення мовного референдуму обіцяють оскаржити постанову Центрвиборчкому і збирають кримчан на мітинги та протести.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування