Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий посол допоможе Росії й Україні помиритися?

Четвер, 16 березня 2006, 12:32

Прем'єр Юрій Єхануров сподівається, що з призначенням Олега Дьоміна новим послом України в Російській Федерації питання між двома країнами будуть вирішуватися легше.

"Хочу сказати, що це досвідчена людина, і сподіваюся, що... ми спокійно переведемо всі наші повсякденні відносини в прагматичну площину", - заявив Єхануров, слова якого наводить Ліга.

За словами глави українського уряду, у відносинах між двома країнами є багато питань, які варто переглянути і на які потрібно дати чітку відповідь.

"І звичайно кожна сторона захищає свої інтереси. Я упевнений у тому, що те, що в нас довго не було там посла - це погано", - відзначив він і висловив сподівання, що тепер справи підуть на поліпшення.

Раніше в четвер посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявляє, що питання з призначенням посла України в Росії вирішено.

"Рішення вже є... Ми вже повідомили керівництво України, що Росія згодна. Я думаю, що Дьомін гідна фігура, гарний і досвідчений посол", - сказав Черномирдін, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

Він також сказав, що Росія не дуже постраждає від того, що санаторій "Гліцинія" у Нижній Ореанді під Ялтою буде повернено у власність України (за рішенням суду).

При цьому посол відзначила: "Україна приймала рішення ще при Леоніді Кравчуку, що буде виділений об'єкт для президента Росії, і нічого в цьому поганого немає".

За словами Чорномирдіна, подібного роду рішення приймалося і при президенті Леоніді Кучмі. "Два президенти вирішили, що так, треба, третій президент, вирішив, що не треба. Я навіть не розумію суті цього", - зазначив посол.

Дьомін, 1947 р.р., у 1994-1996 роках був заступником голови Верховної Ради. У 1996-2000 роках - глава Харківської обласної державної адміністрації. У 2000-2005 - перший заступник голови адміністрації президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування