Виборами більш за все займаються 5 канал і "Інтер"

Четвер, 16 березня 2006, 15:34

Більше всього новин про вибори в лютому було на "5 каналі" (31%) і "Інтері" (28%), менше - на УТ-1 (12%).

Про це свідчать результати чергового контент-аналізу Академії української преси провідних телеканалів, презентованого в четвер.

У цілому, за результатами дослідження тема парламентських виборів займає п'яте місце, після міжнародних новин, висвітлення проблем соціальної сфери, економічної тематики і внутрішньополітичних подій.

Серед політичних сил, що беруть участь у виборах, найбільшу увагу українські телеканали приділяли блоку "Наша Україна" - 23%, Партії регіонів - 15%, Блоку Юлії Тимошенко - 15%, Соціалістичної партії - 9%, блоку Литвина - 7% і блоку "ПОРА-ПРП" - 4%.

Серед політиків лідирує президент Віктор Ющенко. Однак кількість згадувань про главу держави знизилась (з 36% у жовтні до 25% у лютому).

Навпаки збільшився цей показник відносно прем'єра Юрія Єханурова (з 7 % у грудні до 14 % у лютому), спікера Верховної Ради Володимира Литвина (з 8 до 12%), лідера Партії регіонів Віктора Януковича (з 2 до 5%), на колишньому рівні залишилася кількість згадувань про лідера БЮТ Юлію Тимошенко (6%).

У негативному контексті в лютому найчастіше згадувалися представники "Нашої України" Микола Мартиненко, Петро Порошенко і Роман Безсмертний - по 33% від загальної кількості згадувань про них, а також Тимошенко - 21%, і Янукович - 19%.

Разом з тим, дослідження показало, що кількість збалансованих новин з подачею декількох точок зору не збільшилася і залишається меншим, ніж до початку виборчої кампанії по виборам у парламент, і коливається в межах 16-18%.

"Те, що з початком передвиборної кампанії зменшилась кількість збалансованих новин, спостерігаються симпатії до визначених політиків, є тривожним сигналом про те, що новини знову стали продаватися", - вважає президент Академії української преси Валерій Іванов.

Контент-аналіз проводився в рамках проекту "Моніторинг політичних новин" на 10 провідних українських телеканалах: УТ-1, 1+1, Інтер, СТБ, Новий канал, 5 канал, ICTV, Тоніс, НТН, ТРК "Україна".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування