Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин готовий бути "переможеним вчителем", але через 5 років

Четвер, 16 березня 2006, 16:38

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що всі депутати в майбутьому парламенті матимуть право стати спікером, але він сам сподівається залишитись на цій посаді.

Про це Литвин сказав на прес-конференції в Тернополі, зауваживши, що спокійно ставиться до того, що всі депутати претендуватимуть на місце голови парламенту.

"Дуже важливо працювати так, що коли тебе не буде, робота рухалась планово і штатно", - зауважив він.

Литвин додав, що готовий багатьом своїм колегам дарувати ті чи інші презенти, сувеніри, "можливо книги, підручники і мати можливість зробити напис як свого часу зробив один класик: "переможцю-учню від переможеного вчителя, але через 5 років".

Водночас Литвин сподівається, що наступний склад парламенту буде відрізнятися від нинішнього за рівнем відповідальності.

Він сказав, що новий парламент повинен мати відчуття відповідальності, і ця відповідальність може реалізовуватися, тим більше що "сховатися за Кабінет міністрів уже буде практично неможливо".

На сьогодні, за його словами, діє принцип: "рішення парламент ухвалив, тепер справа за урядом", а новому парламенту доведеться думати, яке рішення ухвалювати, як воно буде вписуватися в чинне правове поле і як воно відіб'ється на ситуації.

"І головне, що тепер відповідальність буде лежати на Верховній Раді, тому що вона формує уряд, і це дозволить президентові об'єктивно, принципово і вагомо оцінювати стан справ в Україні", - підкреслив Литвин.

Крім того, Литвин зауважив, що якщо не станеться нічого екстраординарного, то нинішній парламент збереться 4 квітня для того, щоб підбити підсумки, "сфотографуватися і попрощатися".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування