"ЛИСТ ПУКАЧА" ПРИДУМАЛИ ЛЮДИ ВІТРЕНКО?

Четвер, 16 березня 2006, 16:50

Оприлюднений під авторством екс-керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача лист є фальшивкою і провокацією, стверджує член партії "Наша Україна" Петро Порошенко.

"Про що, до речі, стверджує навіть адвокат Пукача пан Осика", - додає він.

Порошенко звертає "увагу ЗМІ щодо відповідальності за достовірність оприлюдненої інформації, адже тиражування псевдосенсацій та розкручування так званих "качок", які останнім часом за збігом обставини з'являються саме в російській пресі та спрямовані проти лідерів помаранчевої команди навряд чи покращать репутацію видання".

У той же час член "Нашої України" додав, що "поява будь-яких нових фактів буде слугувати стимулом для слідчої групи Генпрокуратури щодо встановлення та затримання замовників та виконавців вбивства".

"Організаторам цієї провокації, напевно, слід порадити, по-перше, розуміння того, що відповідальності за скоєні злочини ніхто знімати не буде, а, по-друге, застосування брудних технологій завжди б'є по тих, хто їх використовує", - заявив Порошенко.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин пов'язує появу у пресі листа з виборчою кампанією.

На питання, чи лишиться до завершення парламентської кампанії хоч один політик, якого не звинуватять у причетності до справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, спікер відповів: "У нас вже й так не лишилося знакових людей, яким у тій чи іншій мірі не були б пред'явлені відповідні звинувачення".

Також Литвин зауважив, що не читав відкритого листа Пукача, проте йому розповіли про його існування.

Як відомо, "Российские вести" опублікували листа, який, стверджує видання, є відкритим листом голови міліцейської "наружки" Пукача, в якому він заявляє, що не причетний до вбивства Гонгадзе.

Також в авторстві оприлюдненого листа сумнівається адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур. У той же час він висловив бажання зустрітися або з самим Пукачем, або з його адвокатами.

"Я готовий з ним зустрітися у будь-якій точці світу, в Ізраїлі, якщо він там знаходиться, або з його адвокатами", - сказав Федур, зауваживши, що в опублікованому листі є "цікавий момент", який хотілося б з'ясувати.

Крім того, він додав, що Генпрокуратуру мають зацікавити деякі з відомостей, викладених у цьому листі.

У четвер під час чат-конференції в "Українській правді" російський політтехнолог Станіслав Белковський висловив думку, що лист підготували московські політтехнологи, які працюють на блок Наталі Вітренко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування