Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зять Кучми вважає, що допоміг становленню України?

Четвер, 16 березня 2006, 18:30

Засновник корпорації "Інтерпайп", депутат Віктор Пінчук пропонує організувати міжнародний аудит "проблемних" з погляду приватизації підприємств.

Так він прокоментував пропозицію блоку "Пора-ПРП" прийняти закон про доплату за приватизовані підприємства.

"Можна наймати міжнародних аудиторів, нехай подивляться основні об'єкти приватизації минулих років, нехай порахують, скільки коштувало і скільки повинне було коштувати те чи інше підприємство на момент продажу", - запропонував Пінчук.

"Там, де вони покажуть істотну різницю, можна буде вести розмову про відповідну доплату", - заявив бізнесмен.

Пінчук також повідомив, що вважає розумними й інші форми врегулювання спірних питань власності: через підвищені соціальні зобов'язання або реалізацію ідеї "народного капіталізму".

"Я думаю, що тема має потребу в серйозному обговоренні. Навіть якщо дійдуть висновку, що усе було зроблено невірно, і вартість усе ж таки була занижена, питання можна вирішити", - заявив Пінчук.

"Головне, щоб суспільство розуміло проблему, розуміло свої інтереси. Суспільству потрібна консолідація з бізнесом, суспільство має бути впевнене, що бізнес працює на його інтереси", - додав він.

Бізнесмен покритикував реприватизацію, заявивши, що ця ініціатива стала основним гальмом розвитку економіки України.

Одночасно він позитивно оцінив результати приватизації: "Будь-який бізнесмен, що брав участь у приватизації, переконаний, що він усе зробив правильно, усе зробив законно...".

"Ніякий західний інвестор тоді сюди і близько не підходив. Національний бізнес зробив дуже багато, щоб відбулася незалежна Україна", - вважає Пінчук.

Як повідомлялося, блок "Пора-ПРП", що бере участь у парламентських виборах, у четвер організував "Марш справедливості".

Під час акції близько 200 активістів блоку пікетували офіси відомих в Україні бізнесменів, пропонуючи їм ознайомитися з проектом "Закону про справедливість" і потім відшкодувати в держбюджет частину коштів за нечесно приватизовані державні об'єкти.

"Інтерпайп" брав участь у приватизації "Криворіжсталі" і Нікопольського заводу феросплавів, визнаної судами незаконною.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування