Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні з'явився перший офіційний мільярдер

П'ятниця, 17 березня 2006, 09:21

За попередніми даними Державної податкової адміністрації, 1 людина задекларувала отримані нею у 2005 році доходи в розмірі понад 1 млрд. гривень.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Податкової Сергій Лікар, коментуючи попередні підсумки декларування доходів громадян за 2005 рік.

"Також ми обробили декларації ще кількох людей, доходи яких наближаються до 1 млрд. гривень", - зазначив Лікар.

На цей момент Податкова не оголошує кількість громадян, що задекларувала доходи в розмірі 1 млн. гривень і вище, пояснюючи це тим, що поки обробляє інформацію й уточнює її.

Однак Лікар зазначив, що на цей момент уже близько 50 чоловік подали декларації, в яких відображені суми доходів понад 500 тис. гривень, а також декілька десятків чоловік, доходи яких зареєстровані на рівні вище 500 млн. гривень.

"Ми спостерігаємо істотне збільшення заробітної плати й доходів громадян як середнього класу, так і тих, хто отримує великий прибуток", - зазначив Лікар.

"Також я хочу зазначити, що спостерігається позитивна динаміка в розкритті доходів, причому як тими, хто одержує їх у межах нашої країни, так і українців, що працюють за кордоном", - додав він.

Як повідомлялося, за підсумками 2004 Державна податкова адміністрація зареєструвала 1 871 чоловік з доходами понад 1 млн. гривень.

За результатами 2003 року в Україні 850 чоловік задекларували свої доходи на рівні 1 млн. гривень і більше, а за результатами 2002 року - 336 чоловік.

За даними західних джерел, найбагатшими людьми в Україні з капіталом більше 1 мільярда доларів є бізнесмени Віктор Пінчук, Ринат Ахметов і Сергій Тарута.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...