Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук вирішив, що листом Пукача його хочуть прибрати

П'ятниця, 17 березня 2006, 10:41

Екс-глава СБУ Євген Марчук вважає лист, опублікований в газеті "Российсие вести", авторство якого приписується екс-голові департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу, провокацією проти нього.

В інтерв'ю газеті "День", опублікованому в п’ятницю, він також пов'язав появу цього листа із передвиборчою компанією.

"Такі акції проводилися і проводяться проти мене регулярно, перед кожними виборами. У 2002 році, перед парламентськими - була організована так звана Туринська справа. Перед президентськими виборами 2004 року - наступна акція, про нібито організацію мною касетного скандалу. Ну, і зараз, у зв’язку з парламентськими виборами, — чергова провокація", - повідомив Марчук.

"На початку квітня 2005 р. майже одночасно два колишні працівники російських спецслужб - Швець і Литвиненко, які мають стабільних клієнтів в Україні, скинули таку ж саму сенсацію, як і зараз. Тепер саме російська газета — чи то "Російські ізвєстія", чи то "Російські вєсті", за тиждень до виборів викидає нову сенсацію", - каже він.

"Правда, те, що стосується мене, не нове. При цьому колишній російський розвідник Швець, який живе зараз в Вашингтоні, ще тоді заявив, що Марчук і Мороз нібито організовували державний переворот в Україні з метою захоплення влади", - розповів політик в інтерв’ю.

Водночас Марчук закликав подивитися хто з представників українських медіа використовує цю інформацію та на кого іще, крім нього і Мороза націлена ця провокація.

"Згідно з "сенсаційними" матеріалами виявляється, що ще Порошенко і Король планували організувати імпічмент Леоніду Кучмі і відсторонити від посади міністра внутрішніх справ Кравченка. Внаслідок цього виконуючим обов’язки президента мав би стати тодішній прем’єр-міністр - Віктор Ющенко, а Король зайняв би посаду Кравченка", - розповів він.

"Виявляється, що і Юлія Тимошенко "не свята": як видно із цих "сенсаційних" матеріалів, вона, як нібито каже Пукач, готова була заплатити великі гроші, аби знищити його як важливого свідка", - додав Марченко.

"Виходить те, що "чортами рогатими" представляються лідери коаліції "Сила народу", в тому числі і Ющенко, які перемогли на минулих виборах, а також Марчук, який підтримав помаранчеву революцію. Як відомо, всі вони зараз є учасниками виборчого процесу. А хто ж тоді з інших провідних учасників нинішніх виборів залишається "в білому"?", - запитує він.

"Очевидно, дуже поспішали організатори провокації. Дуже пальці знати", - відзначив він.

Водночас за даними "Німецької хвилі", завідувач відділом кримінальної хроніки латвійської газети "Вєсті сєгодня" Олексій Стефанов зазначив, що редакція не має підстав сумніватися у правдивості "листа Пукача". Крім того, він заперечив можливість замовного характеру цієї статті.

Зі слів Стефанова, "лист Пукача" нібито наприкінці грудня невідома журналістка захотіла передати редакції. Вона буцімто писала текст під диктовку самого генерала.

Автором статті в латвійській газеті зазначено Григорія Штольцера, який, як повідомили "Німецькій хвилі" в редакції "Вєстей сєгодня", є власкором газети в Ізраїлі.

На думку Стефанова, сенсаційні одкровення Пукач довірив саме латвійській пресі, оскільки з публікаціями в інших країнах в опального генерала могли б виникнути проблеми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
Україна не збирає даних про масштаби кібернасильства – експертка
16:51
БоксУсик посідає третє місце в оновленому рейтингу найкращих боксерів за версією The Ring
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина у Дніпрі
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
Усі новини...