Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ревізори "пожаліли" ще двох українських молочників

П'ятниця, 17 березня 2006, 10:50

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду зняла заборону на постачання молочної продукції ще для двох українських підприємств.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" голова служби Сергій Данкверт.

Таким чином, число молочних підприємств України, які одержали право на постачання продукції в Росію, збільшилося до п'яти.

Разом з тим, відзначив Данкверт, Россільгоспнагляд надіслав до державної ветеринарної служби України листа, у якому попросила колег до 15 травня вжити всіх заходів для організації виконання російських ветеринарних вимог у повному обсязі.

"Це, у першу чергу, відноситься до закупівель молока від населення і наведення порядку в цій сфері", - пояснив він.

"Ми просимо наших колег у даному випадку використовувати досвід ЄС, де створені приймальні пункти, оснащені всім необхідним оснащенням, насамперед, холодильниками", - сказав Данкверт.

За його словами, Росія не буде після 15 травня приймати продукцію, виготовлену з молока населення, якщо не виконані відповідні вимоги.

"Улітку, у спекотну погоду, за відсутності добре обладнаних приймальних пунктів таке молоко приймати не можна", - заявив він.

Голова служби також відзначив, що за результатами аудиту, проведеного російськими фахівцями на Україні, дозволи на постачання продукції видані підприємствам умовно, до виконання російських вимог у повному обсязі.

Росія з 20 січня цього року заборонила ввезення усієї продукції тваринництва з України через порушення російських ветеринарних вимог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування