Ющенко хоче від "помаранчевих" коаліції, а від Партії регіонів - позиції

П'ятниця, 17 березня 2006, 11:44

Переговорів на предмет посад у майбутньому парламенті під час спроб об'єднання "помаранчевої" команди не велося.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв'ю газеті "Сільські вісті".

"НСНУ я давав чітку директиву: предметом політичних переговорів по консолідації помаранчевих сил напередодні виборів не можуть бути жодні посади, включаючи й посаду прем'єра", - зауважив президент.

"Адже, не маючи конкретних цілей, не можна розписувати хто й по яких територіях чи міністерствах займе посади. Є низка ключових попередніх рішень, після ухвалення яких можна говорити про Кабінет міністрів", - додав Ющенко.

Президент "дав слово, що ніхто від "Нашої України" не вів переговорів про розподіл посад". "На переговорах мова йшла про визначення п'яти-шести ключових принципів, які зможуть об'єднати команду в довиборній диспозиції", - зауважив Ющенко.

На питання про можливу коаліцію "Нашої України" та Партії регіонів, президент відповів: "Зрозуміло, ідеальним би виглядав оновлений формат помаранчевої команди. І я сподіваюся, що саме така коаліція відбудеться після виборів".

"З іншого боку, як президент України, а не президент якоїсь її частини, маю рахуватися з усіма впливовими політичними силами. Інша річ, що серед керівництва Партії регіонів домінують принципи, неприйнятні й незрозумілі для мене", - зауважив Ющенко.

За його словами, це "ті принципи, яких він ніколи поділяти не буде". "Більше того, нинішньою своєю позицією саме ця сила несе неабияку загрозу для України. Хоча сказане не стосується жодним чином рядових прихильників цієї партії", - зауважив президент.

На його переконання, зараз "свідомо вибудовується політика на поділ країни, а об'єднуватися можна лише на принципах, які консолідують державу й націю".

Також Ющенко висловився "за залучення у владну команду партії Литвина".

"Для нас, окрім домовлятися й визначати свій інтерес, іншого рецепта не існує. Тому я однозначно за те, щоб і Партія регіонів, інші партії під час голосувань у парламенті хоча б з основоположних питань займала державницьку позицію", - додав наостанок президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування