Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після "одкровень" Мельниченка Генпрокуратура вирішила довідатися, хто організував "прослушку" Кучми

П'ятниця, 17 березня 2006, 12:24

Кримінальну справу за фактом незаконного прослуховування кабінету колишнього президента Леоніда Кучми може бути відновлено, заявив керівник слідчо-оперативної групи Генпрокуратури Роман Шубін.

За словами Шубіна, підставою для цього може бути аудіозапис, оприлюднений УП, на якому колишній майор Держохорони Микола Мельниченко називає імена політиків, які допомагали йому в 1999-2000 роках організувати прослуховування розмов високопосадовців.

"Але одного аудіозапису для поновлення справи, звичайно, мало, необхідно провести слідчі дії і низку допитів, у тому числі допитати й осіб, які фігурують на цих записах", – сказав Шубін в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

Шубін підтвердив, що про факти, викладені в аудіозаписах на допиті в Генпрокуратурі Мельниченко не розповідав.

За його словами, реакція Генпрокуратури на оприлюднення плівок буде найближчим часом і перше, що буде зроблено, це "проведення слідчої експертизи, яка й встановить автентичність цього аудіозапису".

Екс-генпрокурор Святослав Піскун також вважає, що справу про незаконне прослуховування кабінету Леоніда Кучми може бути відновлено.

"Раніше нам ці обставини були невідомі. Виходить, справа може бути відновлена в зв'язку обставинами, які виявилися", – сказав Піскун.

Колишній генпрокурор стверджує, що в 2005 році ним була закрита справа в зв'язку з "недоведеністю участі Миколи Мельниченка в підслуховуванні, оскільки не були надані записи, про які йшла мова, і не знайдені докази участі Мельниченка у вчиненні злочину".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування